Версія для друку До списку статтей Помити і просушити Відповідаємо
на запитання нашого читача Михайла Мітяя із Херсонщини. У разі, коли
картоплю вибирають з вологої землі і вона лишається брудною, то її доцільно ще
й помити. Після просушування на ній дуже добре виявляються всі недоліки —
пошкодження шкідниками і хворобами. Такі бульби зберігаються надійніше — взимку
підгнивань немає. Якщо вони призначені для посадки, то їх варто ще й
прозеленити, тобто викласти на світло, але не під прямі сонячні промені. Якщо ж
картопля має споживче призначення, то важливо її остудити до мінімальної
температури, яка лише може бути досягнута нині. Важливо, щоб
погріб також був підготовлений відповідно — видалені торішні запаси і за
потреби продезінфікований, а стіни провапновані. За можливості його також
просушують та провітрюють — тримають відкритим за сухої погоди. Версія для друку До списку статтей | ВИРОЩУЮЧИ капусту, іноді створюється враження, що
шкідники цієї культури майже непоборні. Проте це не так. І відмовлятися від
вирощування традиційного овоча не варто. А ось що варто, так це знати ворога «в
обличчя». І вивчити чи принаймні зробити вирізки з газети про сучасні засоби
захисту, котрі з високим відсотком імовірності позбавлять капустяну грядку
«кровосісів». У матеріалі майбутнього куточка ви знайдете конкретику: назви
ворогів білокачанки з характерними ознаками ушкоджень та способи боротьби з
ними. Здавалося б,
що може бути простішим за ясла для корови? Було б що покласти в них, зауважить
дехто, а куди саме класти, діло десяте. Однак це не так. Адже корми різні —
сухі й рідкі, і худоба поїдає їх по-різному. А господареві, щоб не мати проблем
із захворюваннями годувальниць, потрібно вчасно і щоб це не становило зайвих
труднощів, обслуговувати годівниці й напувалки. Тож поговоримо про ємності для
сіна, концентратів та вологих мішанок і які ясла можна зробити своїми руками. |