Архів
Вівторок,
20 липня 2021 року

№ 53 (19901)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Версія для друку          До списку статтей

Помити і просушити

Відповідаємо на запитання нашого читача Михайла Мітяя із Херсонщини.

У разі, коли картоплю вибирають з вологої землі і вона лишається брудною, то її доцільно ще й помити. Після просушування на ній дуже добре виявляються всі недоліки — пошкодження шкідниками і хворобами. Такі бульби зберігаються надійніше — взимку підгнивань немає. Якщо вони призначені для посадки, то їх варто ще й прозеленити, тобто викласти на світло, але не під прямі сонячні промені. Якщо ж картопля має споживче призначення, то важливо її остудити до мінімальної температури, яка лише може бути досягнута нині.

Важливо, щоб погріб також був підготовлений відповідно — видалені торішні запаси і за потреби продезінфікований, а стіни провапновані. За можливості його також просушують та провітрюють — тримають відкритим за сухої погоди.

Версія для друку          До списку статтей

ВИРОЩУЮЧИ капусту, іноді створюється враження, що шкідники цієї культури майже непоборні. Проте це не так. І відмовлятися від вирощування традиційного овоча не варто. А ось що варто, так це знати ворога «в обличчя». І вивчити чи принаймні зробити вирізки з газети про сучасні засоби захисту, котрі з високим відсотком імовірності позбавлять капустяну грядку «кровосісів». У матеріалі майбутнього куточка ви знайдете конкретику: назви ворогів білокачанки з характерними ознаками ушкоджень та способи боротьби з ними.

Здавалося б, що може бути простішим за ясла для корови? Було б що покласти в них, зауважить дехто, а куди саме класти, діло десяте. Однак це не так. Адже корми різні — сухі й рідкі, і худоба поїдає їх по-різному. А господареві, щоб не мати проблем із захворюваннями годувальниць, потрібно вчасно і щоб це не становило зайвих труднощів, обслуговувати годівниці й напувалки. Тож поговоримо про ємності для сіна, концентратів та вологих мішанок і які ясла можна зробити своїми руками.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове