П’ятниця, 16 липня 2021 року № 52 (19900)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19900/print.php?n=49349

  • Споживач

Менше картоплі і хліба

Олена БЕГМА.

ЗА останні 10 років харчовий раціон українців зазнав змін. На наших столах істотно поменшало традиційних продуктів. Зокрема, найбільше впало споживання картоплі і хліба. Так, торік порівняно з роком попереднім у розрахунку на місяць споживання бульб знизилось із 7,7 до 5,0 кг, а хліба — з 9,3 до 7,0 кг. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Такі дані експерти пояснюють зміною харчових звичок українців, прагненням зробити його здоровішим для організму. Тому багату на крохмаль картоплю дедалі частіше заміняють на крупи. Зрештою, були б гроші, а вибирати є з чого.