П’ятниця, 16 липня 2021 року № 52 (19900)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19900/print.php?n=49347

  • Брати наші менші

Банана з дипломом терапевта

Марія КРАМАР.

Собака-психолог Державної служби з надзвичайних ситуацій із Донецької області стала дипломованим терапевтом. Про таке досягнення повідомила пресслужба відомства.

БАНАНА — іспанська водяна, разом зі своєю наставницею пройшла навчання за програмою підготовки терапевтичних собак відповідно до міжнародних стандартів. Навчання було складне — 40 годин теоретичних і 8 годин практичних занять. Але разом із вірним другом-психологом Банана науку опанувала і склала іспит у Центральному районному центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, відтак вихованці видали диплом міжнародного зразка.

Банана, розповіли кінологи, виявилась сумлінною ученицею, навчилася правильної поведінки під час терапевтичних сесій із пацієнтами. І тепер зможе лікувати людей і допомагати їм відновлюватися після травм.

Поза всякими сумнівами, послуги чотирилапого медика будуть затребувані, адже дедалі більшого попиту набуває каністерапія — особливий вид лікування і реабілітації з використанням спеціально навчених тварин. Вона допомагає дітям з особливостями розвитку, а також людям з порушеннями зору розвиватися, адаптуватися в соціумі і покращувати емоційний стан.

Отже, любімо тварин, оберігаймо їх, і вони подарують нам не лише свою вірність і прихильність, а й допоможуть зберегти неоціненний скарб — здоров’я.