П’ятниця, 16 липня 2021 року № 52 (19900)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19900/print.php?n=49346

  • Спорт

Проводжали і бажали перемог

Микола МОТОРНИЙ.

НАСТУПНОГО тижня в столиці Японії стартують Ігри ХХХІІ Олімпіади. За доброю традицією, напередодні відльоту національної олімпійської збірної команди України до країни — господаря Ігор відбуваються її урочисті проводи. Реалії сьогодення внесли свої корективи, тож із метою збереження здоров’я наших олімпійців і з урахуванням жорстких умов Оргкомітету Токіо-2020 щодо ковід-протоколу урочисту ходу збірної змінив яскравий чотиригодинний телемарафон, що тривав у ефірі офіційного транслятора Олімпійських ігор у Токіо в Україні — телеканалу UA:Першого.

Президент Національного олімпійського комітету олімпійський чемпіон Сергій Бубка побажав спортсменам наснаги і перемог. «Олімпійці відчуватимуть нашу підтримку в Токіо, — пообіцяв Сергій Назарович. — І ці емоції вони використають на спортивних аренах. Ці Ігри надзвичайно потрібні сьогодні світу. Вони мають надихнути на позитив, здоров’я і впевненість, що ми зможемо побороти всі негаразди».

Традиційними для проводів стала церемонія погашення поштової марки та презентація олімпійської форми, в якій наші атлети вийдуть на спортивні арени Токіо. Під час телемарафону олімпійці, які захищатимуть честь країни в Японії, розповідали про свої підготовку та очікування від головної мультиспортивної події, а гімнаст Ілля Ковтун продемонстрував кілька вправ на коні.

До майбутніх учасників Ігор приєдналися й олімпійські чемпіони минулих років — Георгій Крісс, який разом з очільником спортивного відомства показали свою майстерність під час фехтувального поєдинку, а також абсолютна чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва та Юрій Чебан, який до Токіо відправляється на чолі збірної з веслування на байдарці та каное. Досвідчені і титуловані олімпійці поділилися спогадами про участь у Олімпійських іграх та дали кілька цінних порад, як налаштуватися на найвідповідальніший старт.

Глядачі змогли не лише більше дізнатися про спортсменів, а й поринути в атмосферу країни — господарки змагань. Зокрема, глибше пізнати традиції та культуру, поспостерігати за поєдинком у приготуванні японських і українських страв між членкинями олімпійської збірної каратисткою Анітою Серьогіною та стрибункою у воду Софією Лискун, а також навчитися мистецтва виготовлення орігамі й дізнатися секрети чайної церемонії.