Архів
П’ятниця,
16 липня 2021 року

№ 52 (19900)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Проводжали і бажали перемог

Микола МОТОРНИЙ.

НАСТУПНОГО тижня в столиці Японії стартують Ігри ХХХІІ Олімпіади. За доброю традицією, напередодні відльоту національної олімпійської збірної команди України до країни — господаря Ігор відбуваються її урочисті проводи. Реалії сьогодення внесли свої корективи, тож із метою збереження здоров’я наших олімпійців і з урахуванням жорстких умов Оргкомітету Токіо-2020 щодо ковід-протоколу урочисту ходу збірної змінив яскравий чотиригодинний телемарафон, що тривав у ефірі офіційного транслятора Олімпійських ігор у Токіо в Україні — телеканалу UA:Першого.

Президент Національного олімпійського комітету олімпійський чемпіон Сергій Бубка побажав спортсменам наснаги і перемог. «Олімпійці відчуватимуть нашу підтримку в Токіо, — пообіцяв Сергій Назарович. — І ці емоції вони використають на спортивних аренах. Ці Ігри надзвичайно потрібні сьогодні світу. Вони мають надихнути на позитив, здоров’я і впевненість, що ми зможемо побороти всі негаразди».

Традиційними для проводів стала церемонія погашення поштової марки та презентація олімпійської форми, в якій наші атлети вийдуть на спортивні арени Токіо. Під час телемарафону олімпійці, які захищатимуть честь країни в Японії, розповідали про свої підготовку та очікування від головної мультиспортивної події, а гімнаст Ілля Ковтун продемонстрував кілька вправ на коні.

До майбутніх учасників Ігор приєдналися й олімпійські чемпіони минулих років — Георгій Крісс, який разом з очільником спортивного відомства показали свою майстерність під час фехтувального поєдинку, а також абсолютна чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва та Юрій Чебан, який до Токіо відправляється на чолі збірної з веслування на байдарці та каное. Досвідчені і титуловані олімпійці поділилися спогадами про участь у Олімпійських іграх та дали кілька цінних порад, як налаштуватися на найвідповідальніший старт.

Глядачі змогли не лише більше дізнатися про спортсменів, а й поринути в атмосферу країни — господарки змагань. Зокрема, глибше пізнати традиції та культуру, поспостерігати за поєдинком у приготуванні японських і українських страв між членкинями олімпійської збірної каратисткою Анітою Серьогіною та стрибункою у воду Софією Лискун, а також навчитися мистецтва виготовлення орігамі й дізнатися секрети чайної церемонії.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На найвищому рівні...
Читати
...і регіональному
Читати
Потрібні інженери
Читати
Закон писаний для всіх
Читати
Незваний гість
Читати
Купатися можна не скрізь
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове