Вівторок, 18 травня 2021 року № 36 (19884)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19884/print.php?n=48858

Як відновити сили після хвороби

Марія ВАНДА,

сімейний лікар.

ВІРУСНІ захворювання часто залишають після себе шлейф проблем. Дуже багато їх у тих, хто перехворів на коронавірус. Здавалося б, хвороба минула, нарешті можна зітхнути з полегкістю. Але люди тривалий час не можуть відновити свій організм. У пригоді стане недорогий природний засіб — глюконат кальцію.

Він сприяє поповненню дефіциту іонів кальцію, потрібних для процесу передавання нервових імпульсів, скорочення скелетних і гладких м’язів, для роботи міокарда, формування кісткової тканини, зсідання крові.

Цей мікроелемент активізує відновні процеси між клітинами, поліпшує імунітет, блокує засвоєння насичених жирів у шлунку й кишківнику. Така властивість робить його добрим помічником у боротьбі з холестерином. Кальцій входить до складу тканинних і клітинних рідин, ядер і мембран, впливаючи на проникність останніх. А також стабілізує роботу серця.

Він міститься у продуктах, є в лікарських препаратах: таблетках чи ін’єкціях. Але майте на увазі: кальцій треба вживати разом із вітаміном, який порадить сімейний лікар, бо інакше він не засвоюватиметься. Ці два корисні елементи містяться в молоці та молочних продуктах, яєчних жовтках, жирних видах морської риби.

Отже, їжте ці продукти й будьте здорові.