Архів
Вівторок,
18 травня 2021 року

№ 36 (19884)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Як відновити сили після хвороби

Марія ВАНДА,

сімейний лікар.

ВІРУСНІ захворювання часто залишають після себе шлейф проблем. Дуже багато їх у тих, хто перехворів на коронавірус. Здавалося б, хвороба минула, нарешті можна зітхнути з полегкістю. Але люди тривалий час не можуть відновити свій організм. У пригоді стане недорогий природний засіб — глюконат кальцію.

Він сприяє поповненню дефіциту іонів кальцію, потрібних для процесу передавання нервових імпульсів, скорочення скелетних і гладких м’язів, для роботи міокарда, формування кісткової тканини, зсідання крові.

Цей мікроелемент активізує відновні процеси між клітинами, поліпшує імунітет, блокує засвоєння насичених жирів у шлунку й кишківнику. Така властивість робить його добрим помічником у боротьбі з холестерином. Кальцій входить до складу тканинних і клітинних рідин, ядер і мембран, впливаючи на проникність останніх. А також стабілізує роботу серця.

Він міститься у продуктах, є в лікарських препаратах: таблетках чи ін’єкціях. Але майте на увазі: кальцій треба вживати разом із вітаміном, який порадить сімейний лікар, бо інакше він не засвоюватиметься. Ці два корисні елементи містяться в молоці та молочних продуктах, яєчних жовтках, жирних видах морської риби.

Отже, їжте ці продукти й будьте здорові.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове