Архів
Вівторок,
18 травня 2021 року

№ 36 (19884)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Продукти: шкідливі та нешкідливі

Іван КАРАСЬОВ, онколог.

ЙДЕТЬСЯ про харчі, які знижують ризик розвитку раку товстої кишки, а також ті, що його підвищують.

Призвести до розвитку онкології можуть консервовані продукти, червоне м’ясо, ковбаси, сосиски. Відбувається це через те, що під час їх розщеплення у кишці утворюються вторинні жовчні кислоти, які мають вплив на слизову оболонку ободової кишки, спричиняючи хронічне запалення, що може призвести до онкології.

Профілактикою такої патології є біфідо- та лактобактерії. Вони підтримують постійний склад внутрішньої флори, запобігаючи розвитку хронічного запалення. Цьому слугує й клітковина, яка сприяє очищенню пристінкових калових мас, цим самим перешкоджаючи інтоксикації та запаленню кишківника.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове