Версія для друку До списку статтей Продукти: шкідливі та нешкідливі Іван КАРАСЬОВ, онколог. ЙДЕТЬСЯ про
харчі, які знижують ризик розвитку раку товстої кишки, а також ті, що його
підвищують. Призвести до
розвитку онкології можуть консервовані продукти, червоне м’ясо, ковбаси,
сосиски. Відбувається це через те, що під час їх розщеплення у кишці
утворюються вторинні жовчні кислоти, які мають вплив на слизову оболонку
ободової кишки, спричиняючи хронічне запалення, що може призвести до онкології.
Профілактикою
такої патології є біфідо- та лактобактерії. Вони підтримують постійний склад
внутрішньої флори, запобігаючи розвитку хронічного запалення. Цьому слугує й
клітковина, яка сприяє очищенню пристінкових калових мас, цим самим
перешкоджаючи інтоксикації та запаленню кишківника. Версія для друку До списку статтей | |