Вівторок, 20 квітня 2021 року № 29 (19877)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19877/print.php?n=48622

Каша для сердечників

Петро ЛІСОВИЙ, кардіолог.

ТЕ, ЯК ми харчуємося, позначається на здоров’ї нашого серця. Раджу ввести у свій щоденний раціон перлову кашу, яка регулює рівень холестерину в крові. Крім того, в перловці міститься дуже багато вітамінів групи В і К, які відповідають за здоров’я серця й судин. Щоденне вживання перлової каші запобігає утворенню бляшок у крові, перешкоджає появі тромбів.

Крім того, в каші чимало магнію та заліза. Це також знижує рівень холестерину в крові й поліпшує роботу серця. Перлові крупи за кількістю клітковини й білка перевершують пшеницю, а за кількістю фосфору — решту круп. Фосфор конче потрібен для нормального обміну речовин і роботи мозку, він також забезпечує швидкість і потужність м’язових скорочень.

Однак до вживання перлової каші можуть бути й протипоказання. Часто вони пов’язані з тими чи іншими проблемами травного тракту. Тому будуть доречними поради лікаря з цього приводу.