Версія для друку До списку статтей Каша для сердечників Петро ЛІСОВИЙ, кардіолог. ТЕ, ЯК ми харчуємося, позначається на здоров’ї нашого серця. Раджу
ввести у свій щоденний раціон перлову кашу, яка регулює рівень холестерину в
крові. Крім того, в перловці міститься дуже багато вітамінів групи В і К, які
відповідають за здоров’я серця й судин. Щоденне вживання перлової каші
запобігає утворенню бляшок у крові, перешкоджає появі тромбів. Крім того, в
каші чимало магнію та заліза. Це також знижує рівень холестерину в крові й
поліпшує роботу серця. Перлові крупи за кількістю клітковини й білка
перевершують пшеницю, а за кількістю фосфору — решту круп. Фосфор конче
потрібен для нормального обміну речовин і роботи мозку, він також забезпечує
швидкість і потужність м’язових скорочень. Однак до
вживання перлової каші можуть бути й протипоказання. Часто вони пов’язані з
тими чи іншими проблемами травного тракту. Тому будуть доречними поради лікаря
з цього приводу. Версія для друку До списку статтей |