Архів
Вівторок,
20 квітня 2021 року

№ 29 (19877)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Каша для сердечників

Петро ЛІСОВИЙ, кардіолог.

ТЕ, ЯК ми харчуємося, позначається на здоров’ї нашого серця. Раджу ввести у свій щоденний раціон перлову кашу, яка регулює рівень холестерину в крові. Крім того, в перловці міститься дуже багато вітамінів групи В і К, які відповідають за здоров’я серця й судин. Щоденне вживання перлової каші запобігає утворенню бляшок у крові, перешкоджає появі тромбів.

Крім того, в каші чимало магнію та заліза. Це також знижує рівень холестерину в крові й поліпшує роботу серця. Перлові крупи за кількістю клітковини й білка перевершують пшеницю, а за кількістю фосфору — решту круп. Фосфор конче потрібен для нормального обміну речовин і роботи мозку, він також забезпечує швидкість і потужність м’язових скорочень.

Однак до вживання перлової каші можуть бути й протипоказання. Часто вони пов’язані з тими чи іншими проблемами травного тракту. Тому будуть доречними поради лікаря з цього приводу.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове