П’ятниця, 12 березня 2021 року № 18 (19866)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19866/print.php?n=48245

  • Рядки з листів

Єднаймося, щоб вистояти

УПЕРШЕ я написав листа до «Сільських вітей» 1967 року. В ньому розповідав про розбудову нашого села, про те, що люди живуть майбутнім, мають перспективу. Як заграє було музика — значить, весілля справляють або молодь біля будинку культури веселиться. А тепер, як чую музику, аж мурашки по тілу повзуть, бо сповіщає вона, що когось із односельців повезли у вишеньки.

Нема вже в нашому селі ні школи, ні дитячого садка. Лазня і фермські приміщення давно зруйновані. Добре, хоч працюють магазин, ФАП і дітей у Маньківську школу возять автобусом.

Дмитро СИНІЧЕНКО.

с. Харківка

Уманського району

Черкаської області.

 

Читаю щоп’ятниці матеріали, в яких передплатники нарікають на несвоєчасну доставку газети. У нас, слава Богу, є в селі поштове відділення, і справна листоноша Ніна Олександрівна Кравченко приносить нам пенсії, субсидії, кореспонденцію. Але ж саме приміщення поштового зв’язку не опалюється, і жінка, а також відвідувачі, які приходять на пошту з нашого та сусідніх сіл Тельне і Самотуги, мусять мерзнути. Мала котельня на замку, невідомо, хто і коли злив воду з труб опалювальної системи. Заощадили у нас на опалюванні й інших потрібних для населення закладах. Цілу зиму не працював магазин промислових товарів. Коли щось треба — їдь у район або замовляй перекупникам.

Олександр ДУДКО.

с. Сядрине

Корюківського району

Чернігівської області.

 

Поки до влади не приведемо справжніх українців-патріотів, знищення Української держави і українського народу триватиме.

Юрій ПАВЛЕНКО.

смт Новомиколаївка

Запорізької області.

 

Всілякими методами Росія через своїх ставлеників в Україні намагається впроваджувати русифікацію суспільства, нав’язує то федеративний устрій держави, то нейтральний, веде антиукраїнську пропаганду, вважаючи її за свободу слова. Досить уже «рускава міра»! Хто вважає себе українцем, об’єднуймося на боротьбу з підлим ворогом, аби не втратити державності.

Ярослава САМОЙЛЕНКО.

м. Баштанка

Миколаївської області.

 

Перекривши мовлення антиукраїнським телеканалам, «слуги» зчинили стільки непотрібного галасу: були і дискусії, і ток-шоу з цього приводу. А чому ж не зробили головного — не притягнули до відповідальності хазяїв тих каналів?

Юрій МИХАЙЛЕНКО.

с. Бовтишка

Олександрівського району

Кіровоградської області.