Архів
П’ятниця,
12 березня 2021 року

№ 18 (19866)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Фотофакт

Олексій ЯРОВИЙ.

Донецька область.

Фото автора.

Хтось визнає Восьме березня за свято, а хтось ні. Так чи інакше, це червона дата в календарі. Хоча мова тут і про весну, з початком якої все довкола розквітає заново. І жінки також. Гурт «Папа Карло» привіз берегиням, захисницям із 72-ї ОМБр імені Чорних запорожців, ще й мистецьку весну.

ТАКІ волонтерські акції багато важать на сьомому році війни, коли хтось стомився, а хтось просто збайдужів. Вони демонструють воїнам, що ми й далі всі разом: і ті, хто в окопах, і ті, хто в тилу.

Щодо жіноцтва, то в лавах Збройних сил його дедалі більше. За офіційною статистикою, кожний десятий військовослужбовець нині жінка. Служать вони не тільки на штабних чи господарських посадах, зв’язківцями, кухарями, медиками, а й піхотинцями, снайперами, водіями. А ще є жінки — командири бойових машин, відділень, взводів, розвідниці… Тим часом цивільному важко навіть уявити, які вдачу, витримку треба мати, аби нести службу на взводному опорному пункті.

Навесні ж не лише все квітне, а й стає важкою земля Донецького кряжа, що липне до солдатських берців. Довкола бруд, побутові труднощі, а потрібно нести службу і залишатися жінкою. До речі, хтось із офіцерів на урочистості сказав, що сама лише присутність прекрасної статі в підрозділі спонукає іншу частину людства, тобто чоловіків, стежити за собою, бути ввічливішими, стриманішими.

Отож командир 72-ї Окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців полковник Артем Богомолов привітав жінок-військовослужбовців квітами, відомчими відзнаками, грамотами та подяками. Ну, і знайшов для кожної берегині окреме, призначене тільки для неї тепле і добре слово. Своєю чергою музиканти ж подарували жіноцтву у військових строях півторагодинний концерт, пронизаний любов’ю до тих, хто заради нас ризикує життям.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Санкції на олігарха
Читати
Закордонні «порадники»
Читати
Виявляється, прогресуємо
Читати
Обіцяного десять років чекати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове