Архів
П’ятниця,
12 березня 2021 року

№ 18 (19866)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Ще один загиблий

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в зоні проведення Операції об’єднаних сил залишається вкрай напруженою. За інформацією штабу ООС, бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських захисників із різних видів озброєння. У вівторок, 9 березня, вони встановили своєрідний «рекорд» у нинішньому році — 21 раз порушили режим припинення вогню. Попередній показник — 20 обстрілів — фіксувався 23 лютого. Тоді від ворожої кулі загинув один наш військовослужбовець, ще двоє були поранені.

Цього разу обійшлося без втрат із боку ЗСУ. Проте вже наступного дня, у середу, 10 березня, неподалік населеного пункту Старогнатівка внаслідок обстрілу українських позицій зі стрілецької зброї військово-службовець зі складу Об’єднаних сил дістав важке поранення. Постраждалому оперативно надали медичну допомогу, але врятувати його життя не вдалося…

А на тимчасово окупованій території Луганської області тамтешня «влада ЛНР» активно готується до весняного «призову». В обласному центрі, а також в Алчевську, Перевальську та прилеглих селищах почалося роздавання «повісток військкомату» для підготовки до призову на «військову службу в народну міліцію». Місцевих жителів зобов’язують 15 березня прийти у «військкомат» і стати на військовий облік. Крім того, до цієї дати потрібно в обов’язковому порядку пройти медкомісію. Про це повідомляють у соцмережах жителі тимчасово не підконтрольних Україні населених пунктів Луганщини.

Є привід для розмов та припущень і у користувачів соціальних мереж, які проживають на тимчасово окупованій частині Донеччини. Так, вранці 11 березня на сайтах бойовиків з’явилась інформація про замінування будівель «державних органів» у трьох районах Макіївки. Про це повідомив очільник «адміністрації» Сергій Голощапов. Зазначається, що людей із прилеглих установ довелось евакуювати. Зокрема, й дітей та вчителів із приміщення школи №22.

Трохи згодом стало відомо і про мінування в Донецьку. Там нібито заклали вибухівку в будинках «прокуратур» Будьонівського, Калінінського, Куйбишевського та Кіровського районів тимчасово окупованого Донецька. На місцях працюють співробітники тамтешніх «спецслужб».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Санкції на олігарха
Читати
Закордонні «порадники»
Читати
Виявляється, прогресуємо
Читати
Обіцяного десять років чекати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове