П’ятниця, 19 лютого 2021 року № 13 (19861)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19861/print.php?n=48067

  • Освіта

Пробне тестування: новації

Олена БЕГМА.

ЩОЙНО завершилась реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. За даними регіональних центрів оцінювання якості освіти, сформовано майже 150 тисяч заявок. Тож які новації очікують на абітурієнтів?

2021-го на відміну від попередніх років пробне ЗНО відбуватиметься в один день — 10 квітня. Тому кожний учасник зміг вибрати лише один предмет для складання іспиту безпосередньо у пункті тестування — українську мову, українську мову і літературу, історію України, математику, біологію, географію, фізику, хімію, англійську, іспанську, німецьку або французьку мову.

Окрім участі у пробному ЗНО з одного навчального предмета, кожному зареєстрованому учасникові буде надано право додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів та самостійно пройти тестування вдома. Потім свої відповіді можна внести до спеціального сервісу на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти, який видасть результат за 200-бальною шкалою. За таких умов підглядати нема сенсу, адже це перевірка власних знань.

Участь у пробному тестуванні є платною. Цього року вартість складання одного пробного тесту коливається від 195 до 255 грн в залежності від регіону проживання учасника. Так, найдорожче тренувальний іспит обійдеться мешканцям Одещини, Миколаївщини, Кіровоградщини, Донеччини, Луганщини і Херсонщини, а найдешевше — Харківщини, Сумщини та Полтавщини.

Результати пробного ЗНО не будуть зараховані як оцінка за державну підсумкову атестацію та не будуть використані для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти.