П’ятниця, 12 лютого 2021 року № 11 (19859)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19859/print.php?n=48010

  • Спорт

Нескорені готові до спортивних битв

Микола МОТОРНИЙ.

Хокей. В українській хокейній лізі (УХЛ) відбулися матчі 32-го туру. ХК «Кременчук» переміг на своєму льоду «Крижаних Вовків» (м. Київ) — 4:2. «Краматорськ» здолав «Маріуполь» — 3:2. «Сокіл» (м. Київ) обіграв «Білий Барс» (м. Біла Церква) — 5:4. Трійка лідерів: 1. «Донбас» — 54, 2. «Кременчук» — 50, 3. «Сокіл» — 46.

Ігри нескорених. Фонд Ігор нескорених та Організаційний комітет Ігор нескорених у Гаазі оголосили про рішення перенести змагання на 2022 рік у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Точну дату заходу оголосять незабаром. Водночас український оргкомітет Ігор нескорених із підготовки збірної України ухвалив низку рішень щодо продовження роботи над проєктом і розвитку спортивної реабілітації ветеранів. Також, за інформацією міністерства у справах ветеранів, стартували чергові навчально-тренувальні збори учасників команди, які з розумінням сприйняли новину про перенесення змагань. «Приклад Ігор нескорених допомагає багатьом захисникам і захисницям України здобувати перемогу над власними життєвими обставинами і випробуваннями», — йдеться в офіційному повідомленні.

Ігри нескорених-2020 мали відбутись 9-16 травня 2020 року в нідерландському місті Гаага. Україна втретє мала брати участь у змаганнях. Наша збірна на минулих Іграх нескорених, які тривали 2018-го, виборола 20 медалей.

Скандал. Всесвітня федерація боротьби (UWW) перенесла чемпіонат світу зі спортивної боротьби 2022 року з російського Красноярська до Белграда (Сербія). Причина — торішнє рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) щодо відсторонення Росії від участі в усіх міжнародних спортивних змаганнях терміном на два роки. Крім того, UWW вирішила перенести один із чотирьох етапів світової серії з пляжної боротьби, який також мала приймати Російська Федерація. Альтернативне місце проведення назвуть протягом найближчих тижнів.

Нагадаємо, у грудні 2020 року CAS підтримав рішення WADA відсторонити Росію від великих міжнародних змагань за зміни в базі даних Московської антидопінгової лабораторії. Спочатку WADA відсторонило Росію на 4 роки, але CAS скоротив покарання до двох років (до 16 грудня 2022-го). Російські спортсмени найближчі два роки виступатимуть на чемпіонатах світу та Олімпіадах під нейтральним прапором, а Росія не зможе приймати у себе міжнародні турніри.

Боротьба. У Харкові відбувся традиційний турнір із греко-римської боротьби серед кадетів (U-17) та молодших юнаків (U-15) «Зимовий Кубок». У змаганнях взяли участь представники різних регіонів України. Успішно виступили борці з Донеччини. Зокрема, чемпіонами серед кадетів 2004-2005 років народження стали два краматорці Іван Цибанєв і Владислав Луб. «Срібло» у ваговій категорії до 52 кг серед молодших юнаків 2006-2007 років народження виборов Ренат Березовський із Маріуполя. На треті сходинки п’єдесталу пошани піднялися: серед борців U-17 — маріупольці Марко Шарін (60 кг) та Нікіта Глухих (65 кг), серед борців U-15 — Олександр Протасов (44 кг).