Архів
Вівторок,
9 лютого 2021 року

№ 10 (19858)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Пам’ять

Пішов у вічність

Сільськовістяни.

У це не хочеться вірити… Перестало битися серце нашого колеги, багаторічного власного кореспондента газети по Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій областях Зенона Левковича Михлика.

РЕДАКЦІЯ «Сільських вістей» втратила талановитого і невтомного автора з проникливим і гостро заточеним проти соціальної несправедливості пером. Країна — журналіста, який усім серцем уболівав за неї і ніколи не боявся обстоювати власну громадянську позицію. А його своєрідним освідченням у любові до рідного краю став цикл статей про земляків, унікальні природні щедроти та скарби.

Для тих, кого зводила доля із ним по роботі, а чи просто у різних життєвих справах, Зенон Левкович залишиться у згадці як надзвичайно добра, скромна, некорислива, інтелігентна і толерантна людина, що уособлює гордість і совість України.

Не передати словами, в якій зажурі родина, що втратила люблячого, турботливого і безмежно відданого чоловіка, батька і дідуся. Невтішна печаль огорнула серця його дружини Катерини Дмитрівни, старшого сина Тараса та молодшого Андрія… Наше їм глибоке співчуття.

Зенона Михлика виплекала і забрала на вічний спочинок українська земля. Народився він 17 липня 1949 року в місті Ходорів Жидачівського району на Львівщині. Мати-трудівниця привчала його змалечку цінувати і шматок хліба, і науку. На яких тільки роботах після школи не довелося Зенону попрацювати. Був робітником райхарчкомбінату і бондарної заготівельної бази у рідному Ходорові, зв’язківцем-сигнальником на станції Стрий Львівської залізниці. Допоки зрештою 1967-го не вступив на факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.

Вже після служби в армії почав торувати професійний шлях у репортерській журналістиці. Спершу в ужгородській газеті «Молодь Закарпаття», згодом у тернопільському телерадіооб’єднанні та обласній газеті «Західна Україна»… У листопаді 1996 року життєва стежка привела Зенона Михлика у газету «Сільські вісті», в якій із честю відпрацював чверть віку. Навіть вийшовши на пенсію, не обірвав зв’язків із редакційним колективом, продовжував надсилати матеріали, оперативно відгукуючись на найзлободенніші події в українському суспільстві.

На жаль, невмолима доля відміряла цьому славному своїми земними трудами українцю так мало часу на цьому світі. На 72-му році земного буття він пішов у засвіти…

Ми пам’ятатимемо Вас, дорогий Зеноне Левковичу. Царство Небесне.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Даними обміняються самі
Читати
Покращання вже не за горами?
Читати
Обіцяють не вимикати світла
Читати
Тримайте гроші в... землі
Читати
Цінове зростання неминуче
Читати
Фартовий «слуга»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове