Архів
П’ятниця,
29 січня 2021 року

№ 7 (19855)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Настя влучила у «срібло»

Микола МОТОРНИЙ.

Біатлон. Першу медаль виграли українські біатлоністки на відкритому чемпіонаті Європи, який стартував у польському курорт-ному містечку Душники-Здруй. Анастасія Меркушина (на фото) з чистою стрільбою на чотирьох вогневих рубежах стала срібною призеркою 15-кілометрової індивідуальної гонки. Українка поступилася переможниці Моніці Хойніш-Старензі з Польщі 2,9 секунди, «бронза» дісталася росіянці Ларисі Кукліній.

До квіткової церемонії нагородження також потрапила українка Ірина Петренко, яка подолала дистанцію без штрафних хвилин і посіла у підсумку 5-те місце. Катерина Бех (2 промахи) фінішувала 9-ю, Віта Семеренко (3) — 11-ю, Надія Бєлкіна (2) — 23-ю, Анна Кривонос (3) — 45-ю. Загалом на старт вийшла 121 біатлоністка.

Футбол. Київське «Динамо» 18 лютого проведе на столичному НСК «Олімпійський» перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА проти бельгійського «Брюгге». Як стало відомо, з урахуванням поліпшення епідеміологічної ситуації з коронавірусом в Україні в цілому у динамівському клубі не виключають можливості звернутися найближчим часом до київської влади, щоб дозволити уболівальникам частково відвідати домашній поєдинок із бельгійцями. Раніше також Союз європейських футбольних асоціацій дозволив допускати глядачів на матчі під своєю егідою в кількості не більш як 30 відсотків місткості арен. При цьому наголошувалося, що спочатку такий дозвіл клуби повинні отримати від місцевої влади.

Олімпійські ігри. Міжнародний олімпійський комітет спільно з Оргкомітетом Ігор у Токіо висловив упевненість, що Олімпійські ігри відбудуться влітку 2021 року. Протягом останніх днів була низка відеозустрічей президента МОК Томаса Баха з Олімпійською родиною світу. Під час яких він, зокрема, наголосив, що організації не розглядають інших сценаріїв і вживають усіх необхідних заходів задля збереження здоров’я спортсменів і учасників Ігор.

Зокрема, МОК та Оргкомітет опрацьовують план скорочення періоду перебування спортсменів на Іграх відповідно до терміну проведення змагань, запровадять програми скринінгу, тестування й вакцинації, розроблять Кодекс поведінки учасників і Медичний кодекс тощо.

Також днями виконком Національного олімпійського комітету під час онлайн-засідання під головуванням президента НОК олімпійського чемпіона Сергія Бубки розглянув питання забезпечення участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо та ХХІV зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

День тренера. Уряд затвердив проєкт Указу Президента України «Про День тренера». За словами міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, професійне свято українських фахівців, які готують наших спортсменів до змагань, обов’язково повинно бути. «Для мене особисто тренер займає особливе місце як людина, яка зробила мене тим, ким я є сьогодні. Всіма моїми високими результатами я завдячую своїм наставникам», — наголосив бронзовий призер чемпіонату світу з фехтування 1991 року і володар олімпійського «золота», отриманого на Іграх у Барселоні 1992-го у складі Об’єднаної команди.

Чому саме 19 липня? Цього дня 1996 року Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава і самостійна команда. До речі, раніше День тренера відзначали 30 жовтня, однак офіційного статусу це професійне свято не мало.

Хокей. У регулярному чемпіонаті Української хокейної ліги відбулися матчі 28-го туру. ХК «Кременчук» обіграв ХК «Маріуполь» — 8:3. Київські «Крижані Вовки» поступилися вдома ХК «Краматорськ» — 1:8. ХК «Донбас» переміг «Білий Барс» (м. Біла Церква) — 4:2, а «Сокіл» (м. Київ) обіграв «Дніпро» (м. Херсон) — 4:0.

Трійка лідерів: «Донбас» — 48 очок, «Кременчук» — 43, «Сокіл» — 41.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Дохазяйнувалися
Читати
Законопроєкт відкликано
Читати
А боргів тих, боргів...
Читати
За планом — більше призовників
Читати
Зареєстровано ледь не вдвічі менше
Читати
Знову зонування
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове