Архів
П’ятниця,
29 січня 2021 року

№ 7 (19855)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Форум у Відні та... Донецьку

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 26 січня, близько 19:00 внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами українських позицій у районі Попасної на Луганщині дістав поранення військовослужбовець Збройних сил України, його стан важкий. Днем раніше, у понеділок, неподалік Золотого Луганської області був важко поранений іще один український захисник.

Загалом від початку поточного року внаслідок ворожих обстрілів поранення дістали шість бійців зі складу Об’єднаних сил. Двоє захисників загинули.

Про втрати Українського війсь-ка, які сталися протягом минулого року, на засіданні Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у Відні у середу, 27 січня, розповів заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський: «У 2020 році агресивні дії Росії на Донбасі забрали життя 50 українських захисників, іще 339 отримали поранення».

За словами дипломата, у період од 1-го по 24 січня 2021 року російські окупанти здійснили 123 збройні провокації із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї, а також мінометів, що й призвело до таких утрат із боку Об’єднаних сил.

Того ж дня, у середу, в режимі відеоконференції відбулася чергова зустріч політичних радників лідерів «нормандської четвірки» (України, Німеччини, Франції та Росії). Україну на переговорах представляв керівник Офісу президента Андрій Єрмак. «Під час зустрічі сторони обговорили кроки, які могли б активізувати процес встановлення миру на Донбасі», — повідомили в ОПУ.

Проте у президентській канцелярії не вказали, про які саме «кроки» йдеться. Тільки додали, що «сторони домовилися продовжити консультації на наступних зустрічах на рівні радників». При цьому, знову ж таки, в Офісі президента не розповіли, коли відбудеться наступна така зустріч.

Нагадаємо: самі лідери «нормандської четвірки» востаннє проводили зустріч 9 грудня 2019 року в Парижі.

Тим часом до окупованого Донецька їдуть російські журналісти для участі у форумі «Російський Донбас», проведення якого було заплановано на 28-29 січня. Про це повідомив представник Донецької області, член української делегації в ТКГ Денис Казанський: «Російські пропагандисти Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян і Роман Бабаян їдуть до Донецька, щоб провести форум «Російський Донбас»…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Дохазяйнувалися
Читати
Законопроєкт відкликано
Читати
А боргів тих, боргів...
Читати
За планом — більше призовників
Читати
Зареєстровано ледь не вдвічі менше
Читати
Знову зонування
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове