Архів
П’ятниця,
29 січня 2021 року

№ 7 (19855)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Суперечливі новації

ДЕПУТАТИ ухвалили законопроєкт, який змінює вікове обмеження перебування на державній службі й дозволяє чиновникам залишатися на посаді до досягнення 70-річчя.

На перший погляд, гарне рішення. Досвідченим фахівцям дали змогу чесно і сумлінно працювати ще п’ять років. Але виникає запитання: «А що робити молодим економістам, юристам, інженерам тощо?» На державну та службу в органах місцевого самоврядування їх беруть не- охоче. Мовляв, не мають досвіду роботи. Проте чомусь високі посади (голови держ­адміністрацій та ін.) обіймають ті, що й дня не працювали на держслужбі.

Після зміни влади в центральних органах (міністерствах, відомствах) звільнили начальників управлінь, відділів — професіоналів, а на їхні місця призначили людей без досвіду роботи. Подібна ситуація і в областях. Хіба це правильно?

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

У парламенті зареєстровано законопроєкт, що передбачає обов’язкову реєстрацію та чіпування домашніх улюбленців, стерилізацію безпритульних тварин. Документ, стверджують його автори, посилить відповідальність господарів за братів наших менших.

Після його ухвалення власники матимуть три роки, щоб зробити собачо-котячий паспорт. Обійдеться їм це приблизно у 170 грн. Затим уже поліцейські ходитимуть по подвір’ях і перевірятимуть наявність чіпів у чотирилапих. При відсутності таких складатимуть протоколи, й адміністративні матеріали на господаря передаватимуть до суду. Порушника каратимуть штрафом у розмірі від двох до чотирьох мінімальних зарплат.

Якщо «слуги народу» мають на меті не турботу про котів і собак, а бажання наповнити доведену до ручки (ними ж) державну скарбницю, то впровадження такої новації може призвести до того, що на вулиці одночасно опиняться тисячі тварин. Подібне здирництво вже було в нашій історії. Маю на увазі сталінський закон 1947 року про перепис і оподаткування кіз, корів, овець, свиней, птиці та фруктових дерев, коли їх укриття каралося тюрмою, що спричинило зменшення поголів’я худоби та майже суцільну вирубку садів.

Володимир КЛЕПАЦЬКИЙ.

Київська область.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З повагою доньки, зять, онуки, правнук.

30 СІЧНЯ виповнюється 80 років нашій дорогій матусі Ганні Іллівні Панчук, яка проживає в селищі Попільня Житомирської області.

Мати замолоду працювала в будівельній бригаді, згодом влаштувалася на консервний завод, вийшла заміж, виховала разом з батьком (нині, на жаль, покійний) двох доньок, дочекалась онуків, має правнучка.

Сама вона з родини переселенців. Її батьків, які мешкали в селі Великі Вишеньки Яворівського району Львівської області, 1940-го депортували. Причина — розширення площі військового полігона, що був неподалік. Нині жінка проживає з донькою Валентиною, одна одну підтримують, допомагають одиноким сусідкам, а вечорами читають «Сільські вісті».

У листі до редакції рідні попросили привітати Ганну Іллівну такими словами:

«Хай доля щаслива вам усміхається, життя цвіте і поважають люди, у домі щастя завжди буде. Хай калиновий кущ зацвіте у дворі, солов’ї защебечуть грайливо, хай радість приходить додому — розвіє негоду, тривоги і втому. В кожній справі хай завжди щастить. В житті лиш злагоди й порядку, в сім’ї добра і теплоти. У радощах земних купайтесь, радійте доброті людей і, якщо можна, постарайтесь зустріть столітній ювілей».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове