Архів
Вівторок,
26 січня 2021 року

№ 6 (19854)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Резонанс

Кара за вбивство

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

У РОЗДІЛЬНЯНСЬКОМУ районному суді закінчився розгляд гучної справи про вбивство 11-річної мешканки села Іванівка Дар’ї Лук’яненко 22-річним односельцем Миколою Тарасовим. Під час засідання останній намагався показово порізати собі горло на камери журналістів. Після наданої допомоги і обстеження неглибоких ран на шиї суд продовжив розгляд справи та виніс вирок. Убивця засуджений до 15 років позбавлення волі.

Потерпілі оскаржуватимуть вирок в апеляції. Адвокат родини дівчинки заявив, що судді зняли з розгляду досить важливий пункт про наругу над тілом (частина 1-ша ст. 197-ї КК), визнавши такі дії спробою приховати сліди злочину. На думку адвоката, це дало змогу не призначати підсудному покарання у вигляді довічного позбавлення волі. «Ми вкрай незадоволені вироком, який сьогодні оголосила колегія суддів. Коментувати роботу суддів не можу, але сам вирок я прокоментую. Справедливий вирок — це довічне ув’язнення. Особливо мене вразило те, що підсудного виправдали за статтею «наруга над тілом». За християнською традицією тіло дівчинки треба було закопати в землю, а її просто викинули в стічну яму», — сказав адвокат Рубен Степанян після оголошення вироку.

Тарасов також повинен буде виплатити родині вбитої 800 тисяч гривень як компенсацію моральної і матеріальної шкоди. Адвокат потерпілих заявив, що ці гроші будуть передані дітям-сиротам.

Нагадаємо, 13 червня 2019 року Дар’я Лук’яненко зникла дорогою до танцювального гуртка. Шість днів її шукали рідні, поліцейські, військові та волонтери. Оголене і понівечене тіло дівчинки знайшли у вигрібній ямі на обійсті, де мешкала родина Миколи Тарасова. Останній, намагаючись приховати злочин і уникнути покарання, активно допомагав у пошуках, але поліція вийшла на його слід. Під тиском беззаперечних доказів убивця зізнався у скоєному.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Жити стане краще, жити стане веселіш
Читати
Смертей од грипу не зареєстровано
Читати
Є намір збільшити фінансування
Читати
Громадський контроль працює
Читати
Забули чи свідомо?
Читати
Скільки є, а скільки треба
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове