Архів
Вівторок,
26 січня 2021 року

№ 6 (19854)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Ще один загиблий

Михайло ВЕДМІДЬ.

СЕРЕД українських захисників іще одна непоправна втрата, вже друга від початку року. В зоні проведення Операції об’єднаних сил від кулі снайпера окупантів загинув старший матрос 36-ї бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, яка дислокується у Миколаєві, Олександр Отрєп’єв… Сталося це у четвер, 21 січня, неподалік населеного пункту Гнутове. Ще одного бійця ЗСУ було поранено напередодні.

Тим часом окупанти продовжують блокувати дорожні коридори навпроти контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка», повідомляє Держприкордонслужба України. Зокрема, зазначається, що щоденно пропускні операції здійснюються лише у КПВВ «Станиця Луганська». У КПВВ «Новотроїцьке» пропуск відновлюється двічі на тиждень, у понеділок та п’ятницю, коли окупанти розблоковують рух дорожнім коридором.

Протягом тижня прикордонники оформили в КПВВ «Станиця Луганська» переміщення на тимчасово окуповану територію України 2033 людей, на контрольовану територію — 2161 людини. Через КПВВ «Новотроїцьке» 119 громадян і 19 транспортних засобів проїхали в бік тимчасово окупованого Донецька, водночас 92 громадянина і 23 транспортні засоби перетнули лінію розмежування на контрольовану територію. Нагадаємо: раніше, до початку пандемії та карантину, через пункти пропуску в обидва боки щодня переміщалися 30-40 тис. громадян.

Євросоюз закликав Росію вплинути на підтримувані нею збройні формування на Донбасі з метою відкриття усіх КПВВ і двох додаткових у Щасті та Золотому. Про це йдеться у заяві Європейського Союзу щодо агресії Росії проти України і незаконної окупації Криму, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ 21 січня. У результаті блокування з боку бойовиків, наголошується в заяві, «сотні тисяч мирних жителів виявилися відрізаними від членів сім’ї та позбавленими засобів до існування, пенсій, медичного обслуговування та інших послуг… І це виглядає ще більш плачевно на тлі того, що тисячам мирних жителів дозволяється щодня перетинати неконтрольовану ділянку кордону з Росією». Що тут додати?..

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Жити стане краще, жити стане веселіш
Читати
Смертей од грипу не зареєстровано
Читати
Є намір збільшити фінансування
Читати
Громадський контроль працює
Читати
Забули чи свідомо?
Читати
Скільки є, а скільки треба
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове