Вівторок, 15 грудня 2020 року № 96 (19844)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19844/print.php?n=47536

Торт «Ялинка»

Інгредієнти: 5 яєць; 10 столових ложок води; 15 ст. л. цукру; 13 ст. л. борошна; 2 ст. л. крохмалю; 1 ст. л. розпушувача.

Для заварного крему: 600 мл молока; 1 ст. л. крохмалю з верхом; 5 ст. л. з верхом борошна; 150 г цукрової пудри; 200 г вершкового масла; ванільний цукор; 0,5 банки консервованого ананаса.

Щоб просочити корж, необхідний ананасовий сироп (можна замінити цукровим сиропом).

Для прикраси: смужки апельсинової цедри, цукерки типу драже, шоколадний батончик.

Яйця мають бути охолоджені. Додаємо в них цукор. Збиваємо яєчну масу на пишну піну з допомогою міксера.

Поступово, не припиняючи процесу, доливаємо воду.

Акуратно всипаємо борошно, вже перемішане з розпушувачем і крохмалем.

Випікаємо корж у прямокутній формі за температури 200 градусів до рум’яного кольору. Потім розрізаємо його так, щоб середня частина (майбутня форма ялинки) мала дві рівні сторони, а бокові при накладанні на середину повністю накривали її. Проливаємо середній корж ананасовим сиропом і залишаємо просочуватися.

Тим часом готуємо заварний крем. Змішуємо 300 мл молока з борошном і крохмалем. Решту 300 мл молока доводимо до кипіння. Додаємо в кипляче молоко суміш молока з борошном, ванільним цукром і крохмалем, помалу, але постійно помішуючи.

Доводимо масу до кипіння. Вона повинна загуснути. Накриваємо молочний крем харчовою плівкою і ставимо в холодильник охолоджуватися.

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою. Цівкою вливаємо молочний заварний крем, який встиг охолонути до кімнатної температури. Цим кремом промащуємо нижній корж і посипаємо його ананасовими шматочками.

Накриваємо перший корж двома трикутними коржами і змащуємо заварним кремом. Відправляємо просочуватися в холодильник.

Перед тим як подати на стіл, прикрашаємо торт різноколірним драже, цедрою апельсина. Шоколадний батончик або шоколадна цукерка буде ніжкою ялинки.