Торт «Ялинка» Інгредієнти: 5 яєць; 10 столових ложок води; 15 ст. л. цукру; 13 ст. л. борошна; 2 ст. л. крохмалю; 1 ст. л. розпушувача. Для заварного крему: 600 мл молока; 1 ст. л. крохмалю з верхом; 5 ст. л. з верхом борошна; 150 г цукрової пудри; 200 г вершкового масла; ванільний цукор; 0,5 банки консервованого ананаса. Щоб просочити корж, необхідний ананасовий сироп (можна замінити цукровим сиропом). Для прикраси: смужки апельсинової цедри, цукерки типу драже, шоколадний батончик. Яйця мають бути охолоджені. Додаємо в них цукор. Збиваємо яєчну масу на пишну піну з допомогою міксера. Поступово, не припиняючи процесу, доливаємо воду. Акуратно всипаємо борошно, вже перемішане з розпушувачем і крохмалем. Випікаємо корж у прямокутній формі за температури 200 градусів до рум’яного кольору. Потім розрізаємо його так, щоб середня частина (майбутня форма ялинки) мала дві рівні сторони, а бокові при накладанні на середину повністю накривали її. Проливаємо середній корж ананасовим сиропом і залишаємо просочуватися. Тим часом готуємо заварний крем. Змішуємо 300 мл молока з борошном і крохмалем. Решту 300 мл молока доводимо до кипіння. Додаємо в кипляче молоко суміш молока з борошном, ванільним цукром і крохмалем, помалу, але постійно помішуючи. Доводимо масу до кипіння. Вона повинна загуснути. Накриваємо молочний крем харчовою плівкою і ставимо в холодильник охолоджуватися. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою. Цівкою вливаємо молочний заварний крем, який встиг охолонути до кімнатної температури. Цим кремом промащуємо нижній корж і посипаємо його ананасовими шматочками. Накриваємо перший корж двома трикутними коржами і змащуємо заварним кремом. Відправляємо просочуватися в холодильник. Перед тим як подати на стіл, прикрашаємо торт різноколірним драже, цедрою апельсина. Шоколадний батончик або шоколадна цукерка буде ніжкою ялинки. |