Вівторок, 15 грудня 2020 року № 96 (19844)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19844/print.php?n=47534

Салат «Новорічні свічки»

ЦЕ ОДИН із нових салатів, що вирізняється яскравим та оригінальним зовнішнім оформленням і цікавим, пікантним смаком. Рецепт частування можна змінювати на свій розсуд, додавати у святковий наїдок копчену ковбасу замість шинки, смажені гриби замість маринованих, замінити майонез соусом тартар або сметаною.

Інгредієнти: печериці мариновані — 350 г; голландський сир — 180 г; шинка — 230 г; кукурудза консервована — банка; гранат — 1 шт.; зубки часнику — 2 шт.; кріп або петрушка — половина пучка; болгарський перець — 1 шт.; майонез — за смаком.

Шинку треба нарізати невеликими продовгуватими шматочками. В окремій посудині перемішати майонез із розчавленим часником. Печериці слід поділити на чотири-шість частин, сир натерти на тертці. Затим усі компоненти перемішують, присмачують майонезом і меленим перцем. Кріп або петрушку потрібно посікти і рясно посипати салат. Гранат — очистити і розібраними ягідками прикрасити салат у формі гірлянди. Далі беремо кілька шматочків твердого сиру і кожний скручуємо в трубочку у формі свічки, фіксуємо зубочисткою і вставляємо у «гірлянду». Кожну свічку варто прикрасити «язичком полум’я», вирізаним з червоного болгарського перцю. З майонезу можна оформити кілька воскових крапель, що стікають зі свічок, — так страва буде мати вигляд максимально реалістичної.