Вівторок, 15 грудня 2020 року № 96 (19844)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19844/print.php?n=47515

  • З приводу

Одеські баталії

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

ПРЕДСТАВНИКИ ОПЗЖ і Партії Шарія в Одеській обласній раді на першій же сесії розв’язали рішучий бій за владу, застосувавши блокування трибуни, кулачну бійку, виведення з ладу робочого обладнання і навіть спробу підкупу після всього, що, втім, не дало ефекту. За інформацією місцевих та центральних ЗМІ, пропонувалося по два мільйони гривень за голос. Та й це не спрацювало.

Врешті-решт цю сутичку, яка мала на меті зірвати вибори голови ради і тривала у сесійній залі довгих 12 годин, любителі «рускава міра» таки програли. Сесія почалась о 23:27, депутати прийняли присягу і розпочали таємне голосування за голову зборів, на пост якого претендували двоє — Григорій Діденко від «Слуги народу» і Вадим Шкарівський від ОПЗЖ. Перемога дісталася Г. Діденку — його підтримали 44 депутати, що на чотири голоси більше, ніж за опонента. Першим заступником голови обрано депутата від «Батьківщини» Олега Радковського. Закінчилося засідання-побоїще зі сходом сонця.

Нагадаємо, що напередодні Одеський окружний адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення Одеської облради від 15 серпня 2012 року, яким російська мова визнавалася регіональною. Це теж додає люті антидержавним силам, які на минулих виборах масово просунулись у місцеві органи влади. Тож вони ще покажуть зуби.

Що зможуть протиставити Діденко і Радковський? У них ситуація подібна до тієї, у якій зараз перебуває мер Львова Садовий, де більшість депутатів міськради йому не підконтрольні. У Львові, однак, сепаратизмом не пахне…