Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

Одеські баталії

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

ПРЕДСТАВНИКИ ОПЗЖ і Партії Шарія в Одеській обласній раді на першій же сесії розв’язали рішучий бій за владу, застосувавши блокування трибуни, кулачну бійку, виведення з ладу робочого обладнання і навіть спробу підкупу після всього, що, втім, не дало ефекту. За інформацією місцевих та центральних ЗМІ, пропонувалося по два мільйони гривень за голос. Та й це не спрацювало.

Врешті-решт цю сутичку, яка мала на меті зірвати вибори голови ради і тривала у сесійній залі довгих 12 годин, любителі «рускава міра» таки програли. Сесія почалась о 23:27, депутати прийняли присягу і розпочали таємне голосування за голову зборів, на пост якого претендували двоє — Григорій Діденко від «Слуги народу» і Вадим Шкарівський від ОПЗЖ. Перемога дісталася Г. Діденку — його підтримали 44 депутати, що на чотири голоси більше, ніж за опонента. Першим заступником голови обрано депутата від «Батьківщини» Олега Радковського. Закінчилося засідання-побоїще зі сходом сонця.

Нагадаємо, що напередодні Одеський окружний адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення Одеської облради від 15 серпня 2012 року, яким російська мова визнавалася регіональною. Це теж додає люті антидержавним силам, які на минулих виборах масово просунулись у місцеві органи влади. Тож вони ще покажуть зуби.

Що зможуть протиставити Діденко і Радковський? У них ситуація подібна до тієї, у якій зараз перебуває мер Львова Садовий, де більшість депутатів міськради йому не підконтрольні. У Львові, однак, сепаратизмом не пахне…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Удар по фермерству
Читати
Комісія винесла вердикт
Читати
Вакцина буде. Але не для всіх
Читати
Готується закон про зброю
Читати
Ожеледиця наробила лиха
Читати
Відреставрували архітектурну перлину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове