Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

Хто кого «злив»

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

У Харкові головою міськради вже вкотре затверджено Геннадія Кернеса. Точніше, його світлий образ господарника, створений телевізором. А насправді новий-старий мер душею і тілом вже понад сто днів перебуває в Німеччині.

ЯКИМ ЖЕ чином зареєстрували пана Кернеса міським головою, адже для цього потрібно власноруч підписати офіційні документи? А дуже просто: основою для відповідної постанови міської територіальної виборчої комісії стала заява в електронному вигляді з електронним підписом Геннадія Адольфовича.

Електронний підпис — це така штука, коли реальний підпис людини комп’ютерна система ліцензованих установ, скажімо «ПриватБанку», переводить у цифрові символи. Ними можна «підписувати» будь-які документи, зокрема й державні, офіційні. Здається, це перший випадок в новітній історії українського самоврядування, коли переможця виборів реєструють за електронним підписом.

В електронному листі пан Кернес запропонував обрати секретарем міськради свого колишнього першого заступника Ігоря Терехова. Це мені щось дуже нагадує: свого часу мер Харкова Михайло Добкін пішов на посаду голови Харківської ОДА, а до тодішнього секретаря міськради Геннадія Кернеса (подейкують, саме він і задіяв усі важелі, аби «сплавити» свого шефа на це нібито підвищення) перейшли всі повноваження міського очільника. Він скористався ними на сто відсотків, адже на наступних виборах став харківським головою, перемігши з невеличким відривом теперішнього очільника МВС Арсена Авакова. Багато хто вважає, що тепер, через багато років, Арсен Борисович узяв реванш. Бо, мовляв, Терехов — його людина.

За секретарство останнього проголосували не лише депутати УХК (Успішний Харків Кернеса), а й представники опозиційної «Європейської солідарності». Громадський активіст Сергій Петров уважає, що тут нібито не обійшлося без «договорняку». Мовляв, «ЄС» віддала голоси за Терехова, аби отримати головування в кількох комісіях міськради, а ще — аби звести нанівець вплив проросійської ОПЗЖ. Ситуативний чи постійний цей союз — покажуть подальші голосування.

— За великим рахунком, справа не в Терехові. А в тому, що Геннадій Кернес оголошений мером, хоча не може виконувати посадових обов’язків через хворобу, — вважає правозахисник Борис Захаров. — Тому легітимність усіх дій та рішень від його імені є сумнівною. Правильно було б відстрочити присягу й обрати тимчасову президію. Всі теперішні дії депутатів міськради мають вигляд нехтування законом. До речі, після того як Терехов став секретарем, одразу ж з’явилась офіційна інформація, що Кернес перебуває на гемодіалізі. Таке враження, що Геннадія Адольфовича почали «зливати», тому й припинили приховувати реальний стан його здоров’я.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Удар по фермерству
Читати
Комісія винесла вердикт
Читати
Вакцина буде. Але не для всіх
Читати
Готується закон про зброю
Читати
Ожеледиця наробила лиха
Читати
Відреставрували архітектурну перлину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове