Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Віктор Чумак, правник, ексзаступник генерального прокурора.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який відновлює кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях. Передбачається штраф і обмеження волі. Але коли Україна підписувала з Євросоюзом угоду про лібералізацію візового режиму, то її умовою було не просто криміналізація цього порушення, а таке покарання за нього, яке мало б стримувальний характер. Не обмеження, а позбавлення волі. Тобто тюрма. Депутати такого не зробили. Обмеження волі — це спецгуртожиток. Де треба відмічатися, час від часу там проживати. Це не є тюрмою. Прийшов, переночував і пішов.

Триває велика імітація. Депутати абсолютно не хочуть створювати дієвої системи протидії корупції. Запевняють — це великий компроміс. Компроміс кого? Злодіїв і шахраїв?

Зараз перевіряти декларації не можна. Через рішення Конституційного Суду НАЗК зупинилась у повній перевірці, роботі з реєстрами, контролі способу життя, конфлікту інтересів.

Ситуація, яка склалася, на руку проросійським силам, 90% політиків і чиновників, прокурорам, суддям, депутатам. Ніхто не хоче, щоб контролювали їхні прибутки, шукали їхні фірми. Ті, хто у парламенті, сидять на фінансуванні в олігархів, інтереси народу їм глибоко байдужі. А ось інтереси олігарха — це їхні власні. Молоді хлопці прийшли у Верховну Раду і міцно сіли на потоки.

На жаль, тепер у суспільстві повна апатія, зневіра. Вибрали, а нічого не міняється. Проте частина суспільства, кому все одно, як підтримувала Зеленського, так і підтримує. Декларації — ну кого це цікавить? Активістів і лише 5-7% населення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Удар по фермерству
Читати
Комісія винесла вердикт
Читати
Вакцина буде. Але не для всіх
Читати
Готується закон про зброю
Читати
Ожеледиця наробила лиха
Читати
Відреставрували архітектурну перлину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове