Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Торт «Ялинка»

Інгредієнти: 5 яєць; 10 столових ложок води; 15 ст. л. цукру; 13 ст. л. борошна; 2 ст. л. крохмалю; 1 ст. л. розпушувача.

Для заварного крему: 600 мл молока; 1 ст. л. крохмалю з верхом; 5 ст. л. з верхом борошна; 150 г цукрової пудри; 200 г вершкового масла; ванільний цукор; 0,5 банки консервованого ананаса.

Щоб просочити корж, необхідний ананасовий сироп (можна замінити цукровим сиропом).

Для прикраси: смужки апельсинової цедри, цукерки типу драже, шоколадний батончик.

Яйця мають бути охолоджені. Додаємо в них цукор. Збиваємо яєчну масу на пишну піну з допомогою міксера.

Поступово, не припиняючи процесу, доливаємо воду.

Акуратно всипаємо борошно, вже перемішане з розпушувачем і крохмалем.

Випікаємо корж у прямокутній формі за температури 200 градусів до рум’яного кольору. Потім розрізаємо його так, щоб середня частина (майбутня форма ялинки) мала дві рівні сторони, а бокові при накладанні на середину повністю накривали її. Проливаємо середній корж ананасовим сиропом і залишаємо просочуватися.

Тим часом готуємо заварний крем. Змішуємо 300 мл молока з борошном і крохмалем. Решту 300 мл молока доводимо до кипіння. Додаємо в кипляче молоко суміш молока з борошном, ванільним цукром і крохмалем, помалу, але постійно помішуючи.

Доводимо масу до кипіння. Вона повинна загуснути. Накриваємо молочний крем харчовою плівкою і ставимо в холодильник охолоджуватися.

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою. Цівкою вливаємо молочний заварний крем, який встиг охолонути до кімнатної температури. Цим кремом промащуємо нижній корж і посипаємо його ананасовими шматочками.

Накриваємо перший корж двома трикутними коржами і змащуємо заварним кремом. Відправляємо просочуватися в холодильник.

Перед тим як подати на стіл, прикрашаємо торт різноколірним драже, цедрою апельсина. Шоколадний батончик або шоколадна цукерка буде ніжкою ялинки.

Версія для друку          До списку статтей

ДБАЙЛИВІ господарі не лише для себе вирощують зелень на підвіконні зимної пори, а й свійську живність забезпечують вітамінним кормом. Не вірите, що це вигідно? А ми стверджуємо — так, тільки пророщувати зерно треба вміючи. А як саме, розповімо в наступному куточку.

Можливо, ви скористалися нашими нещодавніми порадами і позбулися бодай частини непотребу, що захаращує хату. Переходимо до «гігієнічних» процедур задля наведення блиску в помешканнях. Але, люди добрі, не лийте безконтрольно засоби для миття і чищення в раковину та миску з посудом. Доводилось бачити і таке глупство: молода сільська хазяєчка полоще, тобто промиває начисто, чашки і тарілки в тазику з мийною рідиною. Не губіть своє здоров’я і довкілля, адже, крім безпосередньої шкоди організму, буде і віддалена, бо все це йде в землю поблизу ваших джерел питної води. Існують чудові замінники дорогій побутовій хімії.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове