Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Салат «Новорічні свічки»

ЦЕ ОДИН із нових салатів, що вирізняється яскравим та оригінальним зовнішнім оформленням і цікавим, пікантним смаком. Рецепт частування можна змінювати на свій розсуд, додавати у святковий наїдок копчену ковбасу замість шинки, смажені гриби замість маринованих, замінити майонез соусом тартар або сметаною.

Інгредієнти: печериці мариновані — 350 г; голландський сир — 180 г; шинка — 230 г; кукурудза консервована — банка; гранат — 1 шт.; зубки часнику — 2 шт.; кріп або петрушка — половина пучка; болгарський перець — 1 шт.; майонез — за смаком.

Шинку треба нарізати невеликими продовгуватими шматочками. В окремій посудині перемішати майонез із розчавленим часником. Печериці слід поділити на чотири-шість частин, сир натерти на тертці. Затим усі компоненти перемішують, присмачують майонезом і меленим перцем. Кріп або петрушку потрібно посікти і рясно посипати салат. Гранат — очистити і розібраними ягідками прикрасити салат у формі гірлянди. Далі беремо кілька шматочків твердого сиру і кожний скручуємо в трубочку у формі свічки, фіксуємо зубочисткою і вставляємо у «гірлянду». Кожну свічку варто прикрасити «язичком полум’я», вирізаним з червоного болгарського перцю. З майонезу можна оформити кілька воскових крапель, що стікають зі свічок, — так страва буде мати вигляд максимально реалістичної.

Версія для друку          До списку статтей

ДБАЙЛИВІ господарі не лише для себе вирощують зелень на підвіконні зимної пори, а й свійську живність забезпечують вітамінним кормом. Не вірите, що це вигідно? А ми стверджуємо — так, тільки пророщувати зерно треба вміючи. А як саме, розповімо в наступному куточку.

Можливо, ви скористалися нашими нещодавніми порадами і позбулися бодай частини непотребу, що захаращує хату. Переходимо до «гігієнічних» процедур задля наведення блиску в помешканнях. Але, люди добрі, не лийте безконтрольно засоби для миття і чищення в раковину та миску з посудом. Доводилось бачити і таке глупство: молода сільська хазяєчка полоще, тобто промиває начисто, чашки і тарілки в тазику з мийною рідиною. Не губіть своє здоров’я і довкілля, адже, крім безпосередньої шкоди організму, буде і віддалена, бо все це йде в землю поблизу ваших джерел питної води. Існують чудові замінники дорогій побутовій хімії.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове