Архів
Вівторок,
8 грудня 2020 року

№ 94 (19842)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

День тиші

Михайло ВЕДМІДЬ.

У НЕДІЛЮ, 6 грудня, країна відзначала День Збройних сил України. Наші воїни отримували численні вітання від представників влади і громадськості. Та десь там, глибоко в душі, чи не у кожного українця мимоволі закрадалася думка: «А як там, на Донбасі? Чи не надішлють хлопцям свої вогневі «привітання» бойовики?».

На щастя, минулося. Обійшлося не тільки без загиблих і поранених, а й узагалі без пострілів. На фронті запанувала тиша. Повна. Вже й не пригадати, коли таке траплялося останнього разу.

Ось як наступного дня про незвичну ситуацію повідомили в ранковому зведенні штабу ООС: «Минулої доби, 6 грудня, на ділянках відповідальності українських підрозділів спостерігалася тиша».

Саме так, без емоцій, порівнянь і оцінок. Констатація. Проте, аби не виникало жодних ілюзій, зведення завершується попереджувальним нагадуванням: «Підрозділи, залучені до проведення Операції об’єднаних сил, готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки. Слава Україні!».

Таку готовність до відсічі українські захисники продемонстрували напередодні свята, 5 грудня. Того дня противник неподалік Авдіївки та Мар’їнки вкотре застосував снайперську зброю. Втім, повідомили у штабі, «на обох напрямках дії ворожих снайперів були зупинені вогнем у відповідь». Тож не дивно, що «бойових втрат та поранень внаслідок ворожих пострілів не було».

Мабуть, зробили висновки із ситуації днем раніше, 4 грудня. Тоді біля Луганського снайпер противника поранив нашого бійця. А в Українській делегації ТКГ про реакцію на цей інцидент поінформували так: «1. Через координаційний механізм заведено «режим тиші». 2. Направлено письмове повідомлення до СММ ОБСЄ. 3. Спостережна група УССЦКК здійснює заходи щодо верифікації події».

Так, усе по закону. Та чи по справедливості?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
У фонді — дефіцит
Читати
Грип нікуди не подівся
Читати
Спиртозаводи нарозхват
Читати
Концерн ліквідують
Читати
Не жартуйте з антибіотиками
Читати
Атестація не потрібна?
Читати
Краще сидіть удома
Читати
Екстремальне освідчення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове