Вівторок, 1 грудня 2020 року № 92 (19840)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19840/print.php?n=47382

  • Візьміть до уваги

Вислухати і підтримати

Микола МОСКАЛЕНКО.

СТАРТУВАВ Всеукраїнський проєкт «Мій телефонний друг» із психологічної підтримки та інформування самотніх людей, що належать до вразливих груп населення, шляхом телефонного волонтерства.

«Волонтери проєкту, здебільшого молодь, яка пройшла спеціальне навчання, регулярно телефонуватимуть людям, які опинилися в ізоляції внаслідок пандемії коронавірусу. Скажімо, особам з інвалідністю, людям похилого віку та іншим, які через свої фізичні, матеріальні та інші особливості потребують підтримки і допомоги. Під час дзвінків волонтери діляться корисною інформацією, надають емоційну підтримку і допомагають дізнатись актуальні новини про те, що відбувається в Україні», — зазначають організатори.

За їхніми словами, особи з інвалідністю, люди похилого віку та інші особи, що належать до вразливих груп населення, можуть подати заявку на участь у проєкті через безкоштовну гарячу лінію. Команда проінструктує їх про те, як відбуватиметься спілкування з волонтером. Усі розмови між волонтером і підопічними виключно конфіденційні, жодні дані не розголошуватимуться стороннім людям за умовами підписаної угоди про волонтерство.

Щоб подати заявку та отримати контакти, слід зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію за номером 0-800-202-147. Лінія працює з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 20:00.