Вівторок, 1 грудня 2020 року № 92 (19840)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19840/print.php?n=47371

  • Неоголошена війна

Вантаж 100500

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня противник 32 рази порушував режим тиші. На жаль, унаслідок пострілу ворожого снайпера один воїн ЗСУ дістав поранення, не сумісне з життям…

Тим часом Росія не припиняє постачати бойовикам озброєння, боєприпаси і пальне. Крім того, днями РФ доправила в ОРДЛО черговий, уже 100-й за ліком, «гуманітарний конвой». Уторгнення відбулося через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» — в Україну попрямувало дві колони складом 14 автомобілів.

«У вантажівках, які були заповнені на 40-50%, нібито перевозили медичне обладнання і медикаменти (так званий вантаж 500. — Ред.)», — повідомила Держприкордонслужба України. У ДПСУ наголосили, що переміщення «гумконвою» знову відбулося з грубим порушенням норм міжнародного і вітчизняного законодавства, тому українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Тож нема жодної впевненості в тому, що у вантажівках на окуповану частину Донбасу доправили саме медикаменти, а не «груз 100», тобто боєприпаси.