Архів
Вівторок,
10 листопада 2020 року

№ 86 (19834)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Склеєне м’ясо

Олена СИДОРЕНКО,

харчовий технолог.

Не дивуйтеся, таке м’ясо існує. Йдеться про спеціальний клей — трансглютаміназ, із допомогою якого з маленьких обрізків може вийти цілісний стейк будь-якого розміру.

ТАКИЙ клей нерідко додають і в інші продукти: сир, кефір, йогурти. Тим часом доведено, що трансглютаміназ — шкідлива речовина, котра таїть у собі небезпеку харчових отруєнь.

Додавання його посилює харчові алергії, разом із ним ми отримуємо зайву кількість ферменту, що може негативно вплинути на травну систему й кишківник.

Отож перед покупкою уважно вивчайте склад продуктів: українські виробники, які додають клей, зобов’язані вказувати його на упаковці.

У багатьох країнах цей хімікат заборонений. В Європі навіть запровадили спеціальне маркування для позначення продуктів, де його немає.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове