|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував Микола ЮРЧИШИН. |
Версія для друку До списку статтей Незамінна олія Марія ВАНДА, сімейний лікар. КИСЛОТИ омега-3, на які багаті всі олії, прискорюють обмін речовин. Вони «вмикають» процес спалювання жиру, причому навіть у найпроблемнішій ділянці — на талії. Олії допомагають боротись із зайвою вагою, мають чимало інших корисних властивостей. Кукурудзяна — чемпіон за вмістом вітаміну Е, який активізує роботу жовчного міхура і печінки. У ній багато фосфатидів — біоактивних речовин, що відіграють важливу роль у роботі мозку. Соняшникова поліпшує мозковий кровообіг і корисна для серця. Оливкова — засіб профілактики серцево-судинних захворювань, діабету та ожиріння. Кунжутна вважається незамінною в процесі виведення шлаків із організму, дієтологи радять включати її в раціон гіпертоніків. Лляна зміцнює нерви, полегшує роботу нирок і щитоподібної залози. Гірчична — визнаний засіб для омолодження організму і важлива складова здорового харчування. Обліпихова олія зміцнює імунітет, запобігає хворобам шлунково-кишкового тракту. Версія для друку До списку статтей |