Архів
Вівторок,
20 жовтня 2020 року

№ 80 (19828)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Освіта

У лідерах із програмування

Тетяна МАРИНКО.

УКРАЇНСЬКА молодь талановита і славиться своїми досягненнями — і в спортивній, і в інтелектуальній царинах. Цього разу четверо старшокласників (збірна України) вибороли срібні медалі на Міжнародній олімпіаді з інформатики (InternationaOlympiad in Informatics, IOI).

Нашу державу представляли Олег Навер і Софія Мельник (Полтавський обласний науковий ліцей-інтернат II-III ступенів при Кременчуцькому педколеджі імені А.С. Макаренка; викладач-тренер — Валентин Мельник), Андрій Ковригін (ліцей №208 м. Києва; Наталія Єременко) та Владислав Заводник (Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету ім. Т. Шевченка; Валентина Потієнко). Учасники олімпіади змагалися в розв’язанні й програмуванні алгоритмічних завдань. Зазначається, що ІОІ дуже престижна: після неї школярі часто отримують пропозиції вступу від найкращих університетів, а також запрошення на стажування та роботу в провідних IT-компаніях світу.

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи: умови підготовки до проведення олімпіади відрізнялися від торішніх. Довелося відмовитись від очних зібрань групи й перенести весь процес в онлайн. Однак, як ми вже знаємо, це не завадило нашій збірній гідно представити себе і державу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Борги загрожують зимівлі
Читати
Нові правила затверджено
Читати
Стійкий духом
Читати
Як в Iталії навесні
Читати
Співпраця через лазівки
Читати
Живемо кволо і мало
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове