Архів
Вівторок,
20 жовтня 2020 року

№ 80 (19828)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Наше військо

Не перевелися добровольці

Олексій ЯРОВИЙ.

Харківська область.

ПЕРШИХ 80 призовників відправили до Українського війська військкомати Харківщини. Всього ж до кінця року до Збройних сил України та інших військових формувань направлять 1150 мешканців регіону.

Звісно, більшість із тих, хто має поповнити лави ЗСУ, хоче потрапити в підрозділи десантно-штурмових військ, морську піхоту і розвідку. Однак, за словами військового комісара області Юрія Калгушкіна, піхотинцями та десантниками хлопці стануть не одразу, а лише після того, як у навчальних центрах Чернігівщини і Житомирщини пройдуть вишкіл, де їх ганятимуть, як то кажуть, до сьомого поту.

Згідно з нормативними актами, на строкову службу призивають юнаків віком від 20 до 27 років. Ті ж, кому 18 чи 19, можуть написати згоду про призов на службу раніше. Навесні таких «добровольців» було кількасот.

Олексію Сукачову, який родом із Вовчанського району, 19. Він вважає, що краще відслужити раніше, щоб потім йому ніщо не заважало влаштовувати власне життя. Владислав мріє вивчитися на айтішника. Втім, не без того, що підпише контракт зі Збройними силами.

Владислав Юхимов із Балаклійського району нещодавно закінчив професійно-технічний ліцей. Каже, що про службу почав замислюватися після того, як не зміг працевлаштуватися. Отож хоче послужити на строковій, щоб потім вирішити, підписувати контракт чи ні.

18-річний Олександр Попов, збираючись їхати на заробітки до Польщі, раптом дізнався, що солідні фірми у сусідів неохоче беруть на роботу хлопців, які не служили у війську, та й у суспільстві більше шанують тих, хто виконав свій військовий обов’язок.

На фото: медогляд пройшов успішно.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Борги загрожують зимівлі
Читати
Нові правила затверджено
Читати
Стійкий духом
Читати
Як в Iталії навесні
Читати
Співпраця через лазівки
Читати
Живемо кволо і мало
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове