Архів
Вівторок,
20 жовтня 2020 року

№ 80 (19828)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

Перспективи морської держави

Олександр

ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

ПРЕЗИДЕНТИ України Володимир Зеленський і Польщі Анджей Дуда взяли участь у міжнародному економічному форумі в Одесі, де йшлося про співпрацю між портами Гданська й Одеси, а також про розвиток міжнародної логістики, транспорту й енергетики.

Сторони домовилися спільно сприяти активізації транзитних вантажопотоків на Чорноморсько-Балтійському напрямку, зокрема, обговорювалося питання запуску контейнерного поїзда між двома країнами. «Щодо транспортного коридору між Балтійським і Чорним морями. Дві великі держави (в одній — 40 млн жителів, у другій — понад 40 млн) мають вихід до моря з двох боків Європи. Просто напрошується тісна співпраця для інфраструктурного об’єднання портів Балтійського і Чорного морів», — заявив президент Польщі А. Дуда.

А ось Президентові України одеські моряки того дня, аби привернути його увагу до проблеми корупції, влаштували пікет перед приміщенням, де відбувався форум, і передали відкрите звернення, в якому виклали вимогу розв’язати питання верифікації в Державному реєстрі моряків України та низку інших проблем. Так, негайного рішення потребує внесення змін до ст. 51-ї Кодексу торговельного мореплавства України в частині визнання умов, при дотриманні яких моряки зможуть отримувати підтвердження дипломів без корупційного складника, що обчислюється нині сотнями мільйонів доларів США. Така можливість, до речі, передбачена в Міжнародній конвенції про підготовку і дипломування моряків, яку Україна ратифікувала ще 1996 року!

Відповідний законопроєкт перебуває у Верховній Раді. Потрібна лише політична воля Президента і правлячої партії. Є вже і проєкт Положення КМУ, яким  регулювалися б питання дипломування моряків на період проходження процедури прийняття згаданого закону.

Щоб співпрацювати з Європою, треба відповідати її рівню.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Борги загрожують зимівлі
Читати
Нові правила затверджено
Читати
Стійкий духом
Читати
Як в Iталії навесні
Читати
Співпраця через лазівки
Читати
Живемо кволо і мало
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове