Архів
Вівторок,
20 жовтня 2020 року

№ 80 (19828)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Одні — танки, інші — допомогу

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в зоні проведення ООС залишається стабільною і перебуває під контролем, запевнили у пресцентрі штабу Об’єднаних сил. Протягом минулого тижня противник щодоби від двох до семи разів порушував режим припинення вогню. Як зазначили у штабі, постріли не становили загрози українським військовослужбовцям, тому вони у відповідь зброї не застосовували. Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів не було.

Втім, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування збройних сил РФ продовжує нарощувати бойові спроможності з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованій території у Донецькій і Луганській областях. Зокрема, триває переозброєння танкових підрозділів. Замість танків Т-64, які вже вичерпали ресурс експлуатації, з території Росії залізничним транспортом завозяться танки Т-72Б.

За словами представника МОУ, вилучені окупантами з танкових підрозділів танки Т-64 розміщуватимуть на спеціальних майданчиках для демонстрації у такий спосіб начебто виконання мінських домовленостей про відведення важкої техніки від лінії зіткнення.

Тим часом міжнародні організації через контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Новотроїцьке» направили для мешканців тимчасово окупованої території гуманітарну допомогу. «До тимчасово окупованого Донецька доправили 19 вантажівок від Посольства Швейцарії в Україні та 12 — від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Автомобілі перевозили обладнання і реагенти для очищення води, медичне обладнання, побутову техніку, гігієнічні набори та будівельні матеріали загальною вагою 436,1 тонни», — йдеться у повідомленні ДСНС України.

Нагадаємо: 11 вересня міжнародні організації відправили в ОРДЛО для потреб цивільного населення 20 вантажівок із гуманітарною допомогою, а 5 серпня понад 49 тонн такої допомоги спрямував на окупований Донбас Червоний Хрест.

Своєю чергою українська сторона до 10 листопада готує відкриття двох КПВВ неподалік населених пунктів Щастя й Золоте, а також веде підготовку до чергового розведення військ на чотирьох напрямках. Про це минулої п’ятниці під час прямого включення Вашингтон — Київ заявив віцепрем’єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Борги загрожують зимівлі
Читати
Нові правила затверджено
Читати
Стійкий духом
Читати
Як в Iталії навесні
Читати
Співпраця через лазівки
Читати
Живемо кволо і мало
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове