Архів
П’ятниця,
9 жовтня 2020 року

№ 77 (19825)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З літопису наших днів

Пістолет як аргумент у суперечці

Олег ГРИГОРЕНКО.

У Києві посеред дня на Центральному залізничному вокзалі сталася стрілянина: поранено жінку.

ПОСТРІЛИ пролунали у дуже людному місці — біля виходу зі станції метро «Вокзальна» і з приміських електричок. Там, зовсім поруч, стоять торгові ятки з продуктами та різними товарами першої необхідності. Біля однієї й зупинилась компанія молодиків, аби щось придбати. Проте, мабуть, уже тоді вони були емоційно заведені, бо увесь час голосно сварилися. Якоїсь миті один із них вихопив із кишені пневматичний пістолет і давай лупити з нього по знайомій. Зачувши постріли, випадкові перехожі і покупці кинулися врізнобіч. А от дівчина впала на асфальт, ухопившись за ногу…

Правоохоронці, що нагодилися, доправили всіх учасників конфлікту у відділок поліції — для з’ясування обставин стрілянини. Постраждала від госпіталізації категорично відмовилася: куля спричинила їй лише сильний забій литки. Хоч і не повертається язик так сказати, але все-таки добре, що це була саме пневматична зброя, адже куля від травматичної наробила б набагато більшої біди. Дівчина намагалася всіляко зам’яти конфлікт. «Зібрані за цим фактом відомості зареєстровані у відділі поліції на станціях залізничного транспорту столичної поліції. Проводиться перевірка, за результатами якої буде надана правова кваліфікація події», — повідомляє пресслужба поліції Києва.

Слідчі зроблять свою роботу і дадуть «правову кваліфікацію події». Тим часом сказати хочеться ще й про таке. Сьогодні в Україні кожний може купити пневматичну зброю. На придбання травматичної вже потрібний спеціальний дозвіл органів МВС. Водночас і вогнепальної бойової чимало нелегально розійшлося серед мирного населення. Як зазначають експерти, озброєння народу набуло загрозливих соціальних масштабів. А інцидент, що стався на столичному Центральному залізничному вокзалі, — чи не найкрасномовніший того доказ.

Зброя дедалі частіше стає аргументом не лише у кримінальних та бізнес-розбірках, а вже й у побуті та просто сварках громадян у різних публічних місцях. Про що свідчать оперативні дані МВС.

Так, на Миколаївщині днями чоловік із ревнощів і в пориві люті застрелив із незареєстрованої зброї дружину тільки за те, що вона надумалася подати на розлучення і стала збирати в хаті свої речі, щоб піти від нього.

На Черкащині сусід підстрелив сусіда за те, що той заповзявся зводити близько від межі сарай.

У Запоріжжі біля розважального закладу зловмисники влаштували стрілянину. Після скоєного вони втекли на автівці. У результаті поранення отримали четверо осіб, а на території області було введено в дію операцію «Сирена».

У центрі Львова сталась масова бійка із застосуванням зброї.

В Обухові на Київщині під час стрілянини тяжкої травми зазнала 20-річна дівчина…

Та що вже казати, коли серед української молоді вже навіть пішла мода на… носіння зброї. Нехай і травматичної, а все ж зброї. І надто небезпечної у ситуаціях, коли так важко стримати емоції.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вогонь майже приборкано
Читати
Скаржитися по-сучасному
Читати
Хвороба невпинна
Читати
Обрано нового очільника
Читати
Причин трагедії багато
Читати
Ще й підторгуємо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове