Архів
П’ятниця,
9 жовтня 2020 року

№ 77 (19825)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Українські гирьовики — найсильніші в Європі

Микола МОТОРНИЙ.

Гирьовий спорт. У данському місті Нествед відбувся чемпіонат Європи з гирьового спорту. У командному заліку наша збірна посіла першу сходинку як серед юніорів, так і серед дорослих, здобувши 56 золотих нагород.

Так, «золото» до медального активу української команди в естафеті (поштовх довгим циклом) серед дорослих принесли Володимир Ризак, Максим Гладкочуб, Михайло Домінюк та Валентин Бербеничук. Медаль вищого ґатунку в естафеті (поштовх) серед дорослих вибороли Костянтин Тимченко, Олег Коломієць, Ярослав Сушко і Микола Ткаченко.

Переможцями в естафеті серед жінок (поштовх довгим циклом) стали Вікторія Ковалюк, Анжеліка Намєснік, Марія Жигалова та Анастасія Болтянська. У змаганнях серед юніорських збірних наші співвітчизники були непереможні. Українська збірна у складі В’ячеслава Шудрова, Олександра Рибіна, Ярослава Величко і Артема Дуленка виграла золоту нагороду у вправі.

Футбол. Прем’єр-ліга України. Сезон-2020-2021. П’ятий тур. «Динамо» — «Зоря» — 1:1, «Дніпро-1» — «Ворскла» — 2:2, «Рух» — ФК «Львів» — 0:0, «Інгулець» — «Минай» — 1:1, «Олімпік» — ПФК «Олександрія» — 3:2, «Десна» — «Шахтар» — 2:2, «Колос» — ФК «Маріуполь» —1:0.

Турнірне становище: «Динамо», «Ворскла» — по 11 очок, «Колос» — 10, «Шахтар», «Десна», «Олімпік» — по 9, ФК «Маріуполь» — 7, ПФК «Олександрія» — 6, «Зоря» — 5, «Інгулець», «Минай» — по 4, «Дніпро-1», «Рух» — по 2, ФК «Львів» — 1.

Єврокубки. Луганська «Зоря» гратиме в груповому турнірі Ліги Європи. Суперники українського клубу — англійський «Лестер», португальська «Брага» і грецький АЕК. Календар ігор.1-й тур. 22 жовтня. 22:00. «Лестер» — «Зоря». 2-й тур. 29 жовтня. 19:55. «Зоря» — «Брага». 3-й тур. 5 листопада. 22:00. «Зоря» — АЕК. 4-й тур. 26 листопада. 19:55. АЕК — «Зоря». 5-й тур. 3 грудня. 19:55. «Зоря» — «Лестер». 6-й тур. 10 грудня. 22:00. «Брага» — «Зоря».

«Зоря» — єдиний представник України в Лізі Європи. «Десна» і «Колос» вилетіли з кваліфікації на етапі третього раунду.

Веслування. Понад 70 юних спортсменів взяли участь у традиційних змаганнях із веслування на водно-веслувальній базі «Динамо». Захід відбувся за підтримки відділення НОК України в Одеській області. Змагання тривали у рамках Олімпійського уроку.

Переможці і призери змагань нагороджені грамотами, медалями і футболками, а усі учасники заходу отримали сувеніри з олімпійською символікою, надані Одеським обласним відділенням НОК України. Спортивні школи — учасниці змагань отримали спортінвентар від олімпійського осередку.

Міжнародний товариський матч. Франція — Україна. Гра за відсутності глядачів на 80-тисячному «Стад де Франс» у передмісті Парижа Сен-Дені завершилася перемогою господарів із переконливим рахунком 7:1.

Збірна України провела зустріч в ослабленому складі. Як повідомлялося, перед контрольним матчем проти французів команда Андрія Шевченка опинилася у важкій кадровій ситуації. Ряд провідних виконавців отримали травми. В останній момент два гравці донецького «Шахтаря» П’ятов і Степаненко здали позитивні тести на коронавірус. Наступне тестування, вже у Франції, показало, що заразилися також двоє воротарів — Лунін і Паньків. Через це до заявки на гру було внесено 45-річного екс-голкіпера київського «Динамо» і збірної країни Олександра Шовковського, який нині є тренером воротарів у національній команді.

Суперники зустрічалися вдесяте. В активі «синьо-жовтих» залишається одна перемога за трьох нічиїх і шести поразок. Зазначимо, що цей матч мав відбутися 27 березня, але через пандемію вірусу COVID-19 та рішення Виконкому УЄФА його було перенесено.

Нагадаємо, що після товариського поєдинку з французами збірна України 10 і 13 жовтня прийматиме у Києві національні команди Німеччини та Іспанії в Лізі націй УЄФА.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вогонь майже приборкано
Читати
Скаржитися по-сучасному
Читати
Хвороба невпинна
Читати
Обрано нового очільника
Читати
Причин трагедії багато
Читати
Ще й підторгуємо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове