Лікер «Аронія» АРОНІЮ, що зветься в народі чорноплідною горобиною, показано вживати при підвищеному артеріальному кров’яному тиску і захворюваннях щитоподібної залози. Цілющі плоди аронії містять багато йоду і біологічно активних речовин, корисних для здоров’я. Однак, перш ніж споживати ці ягоди (в будь-якому вигляді), слід узяти до уваги, що вони згущують кров. Темні кислувато-солодкі плоди чорноплідної горобини, злегка терпкі, є природним барвником. Тому аронію додають при виготовленні різноманітних плодово-ягідних вин і лікерів для отримання красивого рубінового кольору і пікантних смакових ноток. Утім, можна зробити лікер із самих тільки плодів чорноплідної горобини. Для приготування цього напою знадобляться такі інгредієнти: — плоди чорноплідної горобини; — цукор; — горілка. Достиглі ягоди горобини треба помити. Потім, щоб плоди краще віддали сік, потрібно опускати їх порціями у друшляку в окріп (на 30 сек.) або просто обдати окропом. Затим слід прокрутити підготовлені ягоди аронії на м’ясорубці. Потім віджати з плодів сік крізь марлю, складену в два шари. З 2 кг ягід чорноплідної горобини виходить приблизно 1,6 л соку. На цю кількість соку необхідно додати 800 г цукру і розмішати до повного його розчинення. Готовий сироп розвести навпіл горілкою. |