Вівторок, 6 жовтня 2020 року № 76 (19824)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19824/print.php?n=46861

Лікер «Аронія»

АРОНІЮ, що зветься в народі чорноплідною горобиною, показано вживати при підвищеному артеріальному кров’яному тиску і захворюваннях щитоподібної залози.

Цілющі плоди аронії містять багато йоду і біологічно активних речовин, корисних для здоров’я. Однак, перш ніж споживати ці ягоди (в будь-якому вигляді), слід узяти до уваги, що вони згущують кров.

Темні кислувато-солодкі плоди чорноплідної горобини, злегка терпкі, є природним барвником. Тому аронію додають при виготовленні різноманітних плодово-ягідних вин і лікерів для отримання красивого рубінового кольору і пікантних смакових ноток.

Утім, можна зробити лікер із самих тільки плодів чорноплідної горобини.

Для приготування цього напою знадобляться такі інгредієнти:

— плоди чорноплідної горобини;

— цукор;

— горілка.

Достиглі ягоди горобини треба помити. Потім, щоб плоди краще віддали сік, потрібно опускати їх порціями у друшляку в окріп (на 30 сек.) або просто обдати окропом.

Затим слід прокрутити підготовлені ягоди аронії на м’ясорубці.

Потім віджати з плодів сік крізь марлю, складену в два шари.

З 2 кг ягід чорноплідної горобини виходить приблизно 1,6 л соку.

На цю кількість соку необхідно додати 800 г цукру і розмішати до повного його розчинення.

Готовий сироп розвести навпіл горілкою.