|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Лікер «Аронія» АРОНІЮ, що зветься в народі чорноплідною горобиною, показано вживати при підвищеному артеріальному кров’яному тиску і захворюваннях щитоподібної залози. Цілющі плоди аронії містять багато йоду і біологічно активних речовин, корисних для здоров’я. Однак, перш ніж споживати ці ягоди (в будь-якому вигляді), слід узяти до уваги, що вони згущують кров. Темні кислувато-солодкі плоди чорноплідної горобини, злегка терпкі, є природним барвником. Тому аронію додають при виготовленні різноманітних плодово-ягідних вин і лікерів для отримання красивого рубінового кольору і пікантних смакових ноток. Утім, можна зробити лікер із самих тільки плодів чорноплідної горобини. Для приготування цього напою знадобляться такі інгредієнти: — плоди чорноплідної горобини; — цукор; — горілка. Достиглі ягоди горобини треба помити. Потім, щоб плоди краще віддали сік, потрібно опускати їх порціями у друшляку в окріп (на 30 сек.) або просто обдати окропом. Затим слід прокрутити підготовлені ягоди аронії на м’ясорубці. Потім віджати з плодів сік крізь марлю, складену в два шари. З 2 кг ягід чорноплідної горобини виходить приблизно 1,6 л соку. На цю кількість соку необхідно додати 800 г цукру і розмішати до повного його розчинення. Готовий сироп розвести навпіл горілкою. Версія для друку До списку статтей | ОДИН із матеріалів наступного куточка буде дещо специфічним, бо призначений насамперед для тих, хто має намір розводити рибу у власній водоймі. Мова не про великий ставок, а, скажімо, чотири на шість метрів, у якому буде затишно кільком десяткам карасиків. Утім, дехто «замахується» на коропів та форель, розведення яких є складнішою справою, особливо останньої. Поговоримо трохи про умови, за яких буде добре цим видам водних мешканців. А ще поміркуємо про переваги утримання птиці, що схожа на індичку і курку одночасно. Правильно, це цесарка. Поки що не дуже поширена в селах, а дарма. Бо головна особливість цієї птиці полягає у вибірковому скльовуванні. Уявляєте, вона практично не шкодить зерновим і городнім культурам — вибирає лише комах. Однак, як то кажуть, не хлібом єдиним. Завітає в гості Ольга Дудар із Кухарів Іванківського району Київщини, та не сама, а зі своїми кактусами...
|