Архів
Вівторок,
6 жовтня 2020 року

№ 76 (19824)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували

Тетяна РОЗДОБУДЬКО

і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Лікер «Аронія»

АРОНІЮ, що зветься в народі чорноплідною горобиною, показано вживати при підвищеному артеріальному кров’яному тиску і захворюваннях щитоподібної залози.

Цілющі плоди аронії містять багато йоду і біологічно активних речовин, корисних для здоров’я. Однак, перш ніж споживати ці ягоди (в будь-якому вигляді), слід узяти до уваги, що вони згущують кров.

Темні кислувато-солодкі плоди чорноплідної горобини, злегка терпкі, є природним барвником. Тому аронію додають при виготовленні різноманітних плодово-ягідних вин і лікерів для отримання красивого рубінового кольору і пікантних смакових ноток.

Утім, можна зробити лікер із самих тільки плодів чорноплідної горобини.

Для приготування цього напою знадобляться такі інгредієнти:

— плоди чорноплідної горобини;

— цукор;

— горілка.

Достиглі ягоди горобини треба помити. Потім, щоб плоди краще віддали сік, потрібно опускати їх порціями у друшляку в окріп (на 30 сек.) або просто обдати окропом.

Затим слід прокрутити підготовлені ягоди аронії на м’ясорубці.

Потім віджати з плодів сік крізь марлю, складену в два шари.

З 2 кг ягід чорноплідної горобини виходить приблизно 1,6 л соку.

На цю кількість соку необхідно додати 800 г цукру і розмішати до повного його розчинення.

Готовий сироп розвести навпіл горілкою.

Версія для друку          До списку статтей

ОДИН із матеріалів наступного куточка буде дещо специфічним, бо призначений насамперед для тих, хто має намір розводити рибу у власній водоймі. Мова не про великий ставок, а, скажімо, чотири на шість метрів, у якому буде затишно кільком десяткам карасиків. Утім, дехто «замахується» на коропів та форель, розведення яких є складнішою справою, особливо останньої. Поговоримо трохи про умови, за яких буде добре цим видам водних мешканців.

А ще поміркуємо про переваги утримання птиці, що схожа на індичку і курку одночасно. Правильно, це цесарка. Поки що не дуже поширена в селах, а дарма. Бо головна особливість цієї птиці полягає у вибірковому скльовуванні. Уявляєте, вона практично не шкодить зерновим і городнім культурам — вибирає лише комах.

Однак, як то кажуть, не хлібом єдиним. Завітає в гості Ольга Дудар із Кухарів Іванківського району Київщини, та не сама, а зі своїми кактусами...

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове