Архів
П’ятниця,
2 жовтня 2020 року

№ 75 (19823)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Вересневе загострення

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 30 вересня, на Донбасі зафіксовано місячний антирекорд кількості порушень режиму тиші з боку противника. Того дня бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників (до того — від 0 до 5 разів). Унаслідок ворожого пострілу з підствольного гранатомета неподалік Зайцевого один військовослужбовець ЗСУ дістав осколкове поранення. Чи відкривали вогонь у відповідь наші оборонці, у штабі ООС не повідомляють.

Напередодні, у вівторок, за даними штабу, жодного порушення умов перемир’я вздовж всієї лінії розмежування не було. Натомість Місія ОБСЄ протягом тієї доби зафіксувала 32 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та 10 — у Луганській.

На Донеччині більшість цих порушень сталися неподалік Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька), зокрема 12 вибухів невизначеного походження та 14 пострілів і черг зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета. На Луганщині — 10 пострілів зі стрілецької зброї в напрямку безпілотного літального апарата (БПЛА) СММ малого радіуса дії, що пролітав східніше села Артем.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування оперативного угруповання російсько-окупаційних військ продовжує використовувати режим припинення вогню для інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування. Зокрема, минулого тижня найінтенсивніші заходи зі спорудження окопів і бліндажів здійснювалися бойовиками на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Курахівському, Торезькому та Маріупольському напрямках.

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі. Це сталося після того, як він на засіданні парламентського комітету заявив, що не бачить підтвердження війни між Росією та Україною. При цьому багато спостерігачів зазначають, що Фокін лише озвучив позицію, яку поділяють в Офісі президента, але самі говорити про це не наважуються.

У відповідь на звільнення Фокіна представник Росії в ТКГ Борис Гризлов учергове звинуватив Україну у «фактичному припиненні» виконання мінських домовленостей. Мовляв, «Постанову ВР про місцеві вибори, яка порушує мінські угоди, так і не скориговано».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Знову палає Луганщина
Читати
Перехворіють усі
Читати
Доєднується до Дня учителя
Читати
Рад багато, а діла не дуже
Читати
Куди пішли гроші
Читати
Нова українська школа — і для старшокласників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове