Архів
П’ятниця,
2 жовтня 2020 року

№ 75 (19823)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень Наша пошта
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Андрій Новак, економіст.

Станом на сьогодні проєкт бюджету на 2021 рік, який запропонував уряд, я б назвав «бюджетом казкових фантазій». Ще не знаючи та не розуміючи економічних підсумків 2020 року, які напряму залежать від тривалості режиму карантину й економічних обмежень, не маючи уявлення, чи це продовжуватиметься й у 2021 році, уряд чомусь прогнозує на наступний рік сплеск розвитку економіки. І це при тому, що в Україні її падіння до кінця 2020 року очікується на рівні 11%.

Ріст ВВП на 4,6% — це нереальний показник. А це означає, що і решта показників у цьому бюджетному документі є нереалістичними. А тому 2021 року доведеться по кілька разів переглядати бюджет та вносити корективи.

Щодо витратної частини, то дуже різко впадає в очі те, що уряд країни, яка воює, збирається зменшувати витрати на оборону. При цьому більше грошей надає на утримання державного апарату, силових і правоохоронних органів. Цим секторам підвищили витрати на 12-40%. Найбільше ж зростає фінансування Офісу президента. Це неприпустимо і свідчить про те, що для влади найважливіше — власний комфорт, а не захист країни. Це бюджет, який говорить: владна партія «Слуга народу» має перейменуватися на «Пани народу».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Знову палає Луганщина
Читати
Перехворіють усі
Читати
Доєднується до Дня учителя
Читати
Рад багато, а діла не дуже
Читати
Куди пішли гроші
Читати
Нова українська школа — і для старшокласників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове