Архів
П’ятниця,
2 жовтня 2020 року

№ 75 (19823)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Поштовий хаос

Микола ЮРЧИШИН.

Не припиняється потік листів і телефонних дзвінків зі скаргами на поштовий хаос, спричинений керівництвом акціонерного товариства «Укрпошта».

ЖИТЕЛЬ села Юшки Кагарлицького району Київщини Віктор Якович Бойко передплачує «Сільські вісті» понад сорок років. Але такого безладу з доставлянням газети не пам’ятає. А сталося все внаслідок закриття місяць тому, вважає чоловік, Гребенівського відділення поштового зв’язку, яке обслуговувало їхнє село. Натомість у Юшки раз на тиждень приїздить так звана пересувна пошта. І що з того? В. Бойко за цей час не одержав жодного номера газети. Звернувся до сільського старости, той дав телефон поштовика, що розвозить кореспонденцію. Зателефонував, розповів про проблему. Однак у відповідь почув: «Ви не туди потрапили». Ще раз набрав номер мобільного, але чоловік скинув виклик і надалі не відповідав.

Подібна ситуація і в Киданівці Богуславського району цієї ж Київської області. Тут також місяць тому закрили поштове відділення. І за вересень «Сільські вісті» не надійшли жодному передплатникові. Село розкидане на сім кілометрів, а пересувна пошта раз на тиждень приїздить тільки в центр. У Киданівці більшість людей похилого віку. Їм несила добиратися, щоб забрати газету. Про це з гіркотою в душі повідомив редакцію Віктор Михайлович Товкач. Щоправда, пенсію, сказав, йому принесли вчасно. Але як же бути з доставлянням газети?

Висловлює своє невдоволення роботою так званої пересувної пошти передплатник «Сільських вістей» Анатолій Михайлович Руденко із села Озера Бородянського району: «Три години простояв у черзі, щоб одержати улюблену «Селяночку». Хіба можна так знущатися з людей?» — запитує він.

А от житель Любівщини Миргородського району Полтавщини Олексій Михайлович Чумаченко просто не добирає слів на адресу керівника АТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського: «Передплатив «Сільські вісті» у другому поштовому відділенні села на друге півріччя, а жодного номера не одержав і досі. Звернувся до завідувачки відділення, та зателефонувала в обласну дирекцію «Укрпошти». Там пообіцяли розібратись. І розбираються вже три місяці, а результату — нуль. «Хто компенсує мені моральні й матеріальні збитки?» — запитує у керівництва поштового відомства чоловік.

З невідомих причин перестали доставляти нашу газету жителеві села Удич Теплицького району Вінниччини Сергієві Івановичу Вихватнюку. На запитання, чому так сталося, відповіді у місцевих поштовиків так і не дістав.

«Є підозра, що на «Сільські вісті» чиниться тиск із боку влади, — вважає житель Текучої Уманського району Черкащини Василь Мефодійович Тютюнник. — Бо як розцінити той факт, що 9 вересня мені відмовили у передплаті «Сільських вістей» на четвертий квартал, пославшись на те, що пізно звернувся, хоч розпорядженням тієї ж «Укр­пошти» передплата у селах приймається до 10-го числа?».

Дивується давній передплатник нашої газети зі Світанкового Прилуцького району Чернігівщини Сергій Сергійович Санкевич: «Обласну газету «Гарт» нам доставляють вчасно. А чому ж «Сільські вісті» тільки на десятий-дванадцятий день після виходу номера? Може, «Укрпошті» не подобається, що її критикують?»

Нарікає на поштовиків Петро Никифорович Плигач із Улянівки Березівського району Одещини: «Останнім часом почались перебої у доставці «Сільських вістей». Один тиждень газета приходить, а інший — десь губиться. Доки триватиме така вакханалія?».

На прохання багатьох наших читачів друкуємо телефон контактного центру «Укрпошти»: 0-800-300-545. За ним можна поскаржитися на незадовільну роботу поштових відділень. Якщо ж там не доб’єтеся бажаних результатів, прохання повідомляти редакцію за номером (044)454-86-60.

Версія для друку          До списку статтей

З роси й води

З повагою діти та онуки.

НАШУ дорогу, рідненьку, прекрасну матусю Олександру Дмитрівну Скакун, яка проживає у селі Щаснівка Волочиського району Хмельницької області, від усього серця вітаємо з 65-річчям!

Дякуємо за ласку, турботу, душевне тепло. Вклоняємося за подароване життя. Хай Господь дарує довгих щасливих літ, міцне здоров’я і всі земні блага. Любимо тебе, матусю, цілуємо та міцно обіймаємо!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове