Архів
П’ятниця,
25 вересня 2020 року

№ 73 (19821)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

Напрацювався

Зенон МИХЛИК.

м. Тернопіль.

Нещодавно Офіс генпрокурора здійснив масштабну заміну очільників обласних прокуратур. «В оновлених органах працюватимуть прокурори регіональних прокуратур, які успішно пройшли оцінювання за критеріями професійної компетентності, етики та доброчесності», — повідомили у відомстві. Зокрема, Ірина Венедиктова висловила сподівання, що нові керівники «налагодять результативну роботу, колективи працюватимуть плідно, а суспільство оцінить їхню діяльність. Бо саме підвищення продуктивності органів прокуратури та довіри людей і були метою цих перетворень».

НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ втілити в життя цю важливу місію доручили 30-річному Миколі Петришину, якого представили колективу обласної прокуратури 14 вересня. А через три дні з’явилась інформація, що він… звільнений.

Цікаво, що вже другого дня перебування на посаді новоспечений прокурор екстрено скликав пресконференцію, бо у мережах поширювалися чутки, нібито він гучно відсвяткував своє призначення — в офісному приміщенні влаштував пиятику та брутально вимагав од підлеглих викoнувaти всі йoгo нaкaзи. Але йому начебто заперечили, мовляв, треба керуватися законом, а не вказівками.

«Такий сигнал мав місце і був перевірений підрозділом генінспекції Офісу генерального прокурора, — поінформував журналістів М. Петришин. — За результатами перевірки встановлено відсутність будь-яких фактичних даних, які б вказували на розпивання алкогольних напоїв, узагалі будь-які святкування у моєму кабінеті (офіційної інформації про такий висновок інспекції на сайті Генпрокуратури не вдалося знайти. — З.М.)… Я орієнтую всіх: провокації не пройдуть, прокуратура працює і буде працювати».

Також новий керівник поділився планами роботи на ближчий період: боротиметься з корупцією, виявлятиме злочини у фінансовій і земельній сферах, особливу увагу приділить незаконному обігу наркотичних речовин і зброї. І запевнив, що той скандал «лише додасть сил: я все роблю правильно».

І раптом «сил» не стало. Що ж відбулося, чому «правильний» прокурор достроково полишив посаду? Жодного пояснення суспільству Офіс генпрокурора не надав, отож в інформаційному просторі гуляють версії. Перша — вигнали високого чиновника за негідну поведінку (пиятику, бахвальство). Друга, яка відчутно нав’язується людям, — звільнився він із власного бажання, бо не порозумівся з колективом. Як, попрацювавши тільки один день? Не дуже віриться…

Подив викликає і те, звідки у молодого правоохоронця такі статки: задекларовані три квартири, будинок, п’ять автівок, земельні ділянки? На пресконференції у Тернополі М. Петришин випередив це запитання від журналістів, повідав, що частина майна числиться за дружиною: «У мене красива дружина, вона займається бізнесом». Та і йому, сказав, немало добра дісталося, відколи… був школярем.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Жорстке» рейдерство до суду не доходить
Читати
Виборчі перегони... по граблях
Читати
Поверніть комплексне ЗНО!
Читати
Найкращі все ще в містах
Читати
З чистою совістю і премією
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове