Архів
П’ятниця,
25 вересня 2020 року

№ 73 (19821)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Фейк-пропаганда

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 23 вересня, у районі селища Піски внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє українських захисників дістали осколкові поранення. Стан здоров’я воїнів середнього ступеня важкості.

Того ж дня неподалік Водяного два ворожі безпілотні літальні апарати перетнули лінію розмежування. «Засобами радіоелектронної боротьби обидва БПЛА були подавлені, що унеможливило їхнє подальше застосування», — повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Тим часом російські окупаційні війська на YouTube-каналі опублікували відеоролик, де начебто українські воїни проводять інженерні роботи неподалік Водяного. «Наведене відео було знято без прив’язки до місця і часу фіксації, що вказує на його постановочний характер», — повідомили у штабі. Там зазначили, що, не досягнувши результату під час нещодавніх провокацій щодо дискредитації морпіхів у районі населеного пункту Шуми, збройні формування РФ намагаються застосовувати таку саму тактику біля Водяного. Ворог відчуває свою слабкість, тому використовує телебачення, соціальні мережі та інші пропагандистські інструменти для впливу на місцеве населення задля підриву довіри до військовослужбовців Об’єднаних сил та їхніх командирів.

У Генштабі ЗСУ додали, що для дестабілізації ситуації в Україні РФ вдається до інформаційних провокацій і розповсюдження фейків. Тому закликали ЗМІ та громадськість критично сприймати будь-які новини, які стосуються ЗСУ і поширюються сумнівними джерелами. Раніше повідомлялось, що сайти декількох облуправлінь поліції та однієї міськради майже одночасно були «зламані». Оприлюднено фейки про начебто «загибель військових» неподалік Львова і про «викид радіації» на Рівненській АЕС.

Два стратегічні бомбардувальники США В-52Н, які здатні нести ядерну зброю, у середу, 23 вересня, ввійшли в повітряний простір України. Їх супроводжували винищувачі Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗС України.

Раніше російська пропаганда виправдовувала агресивні дії РФ проти України тим, що Кремль не хоче бачити військові бази НАТО неподалік українсько-російського кордону. На суші їх нема. Проте, як заявили у пресслужбі командування Повітряних сил ЗСУ, «американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони і надають США, країнам НАТО стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора». Тож «аргумент» роспропаганди про небезпеку військових баз альянсу на території України вже не працює.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Жорстке» рейдерство до суду не доходить
Читати
Виборчі перегони... по граблях
Читати
Поверніть комплексне ЗНО!
Читати
Найкращі все ще в містах
Читати
З чистою совістю і премією
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове