Архів
П’ятниця,
18 вересня 2020 року

№ 71 (19819)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Фотофакт

Руслана ЗІНЧЕНКО.

ЯК ВІДОМО, по 28 вересня діє заборона на в’їзд іноземців до нашої країни. Більшість політичних оглядачів певні, що її було запроваджено виключно заради того, щоб не допустити масового прибуття хасидів в місто Умань для святкування єврейського нового року Рош га-Шана. Не вистачило у нашої влади політичної волі просто взяти і заборонити паломництво. Хоча у подібній ситуації Ізраїль, не вагаючись, зачинив би двері для українців, не переймаючись ніякими нашими релігійними традиціями.

Проте хасиди, для яких щорічне відвідування могили цадика Нахмана є головною умовою, як вони вважають, подальшого щасливого життя, вперто вирішили йти до своєї мети. Дізнавшись із якихось своїх джерел, начебто через події в Білорусі в Україну без обмежень впускають громадян цієї країни, паломники прилетіли з Ізраїлю до сябрів, а звідти автотранспортом рушили на пропускні пункти українсько-білоруського кордону «Дольськ» на Волині та «Нові Яриловичі» на Чернігівщині. Білоруси їх випустили, а українські прикордонники не впустили. Через це понад півтори тисячі хасидів опинилися на ділянках між двома кордонами.

На ПП «Дольськ» прибув голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, який підтвердив прибулим заборону на в’їзд в Україну. Після цього декілька десятків хасидів, що перебували на цій прикордонній місцині, повернулися до Білорусі. А ось від «Нових Яриловичів», куди прибула основна маса хасидів, вони відмовились відступити — розбили там наметове містечко, частково заблокувавши при цьому рух автотранспорту, певні того, що Україна «здасться» і пропустить їх до Умані. Зробити це вже попросили нашу владу президент Білорусі Олександр Лукашенко та міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар’є Дері.

Святкування Рош га-Шана розпочинається 18 вересня і триватиме по 21 вересня. Наразі в Умані, за інформацією міського голови Олександра Цебрія, перебуває близько 2,5 тисячі паломників.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
20 років без Георгія
Читати
Ціна окупації
Читати
Ринок регулює авіавиробництво
Читати
Вірус не оминає
Читати
Вперед у світле майбутнє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове