Архів
П’ятниця,
18 вересня 2020 року

№ 71 (19819)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Є втрати. Кажуть, небойові

Михайло ВЕДМІДЬ.

НЕЗВАЖАЮЧИ на перемир’я, «повного і всеосяжного» режиму припинення вогню на Донбасі нема. Час од часу бойовики відкривають вогонь у бік позицій Об’єднаних сил. Як правило, це поодинокі постріли зі стрілецької зброї або автоматичних гранатометів. Наші воїни вогонь у відповідь не відкривають. Про це повідомляють у штабі ООС і наголошують, що «бойових втрат і поранень серед особового складу внаслідок пострілів немає». А от небойових…

У вівторок, 15 вересня, близько 11:40 у районі населеного пункту Шуми внаслідок вибуху гранати РГД-5 дістали поранення полковник Олександр Апполонов і прессекретар однієї з бригад Віктор Залевський. Граната, ймовірно, була встановлена у вигляді розтяжки. Постраждалих доправлено у Харківський військово-медичний центр. За словами медиків, стан поранених задовільний. На жаль, того ж дня ще один український захисник дістав поранення середнього ступеня важкості, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої неподалік Водяного.

Наступної доби біля Новотошківського внаслідок необережного поводження з гранатою загинув механік-водій 14-ї окремої бригади імені князя Романа Великого Роман Червінський, мешканець міста Яворів.

У середу, 16 вересня, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції. Про що ж там домовилися, чи не дійшли згоди? Із багатослівного повідомлення Офісу президента нічого не зрозуміло: «Учасники засідання констатували…», «Українська делегація закликала...», «Леонід Кравчук висловив...», «Окрему увагу було приділено...», «Продовжено обговорення питання...».

Ситуацію прояснив журналіст Сергій Гармаш, який представляє ОРДЛО як переселенець і радник української делегації: «Нічого не змінилося в ТКГ: робота політичної групи, як і раніше, заблокована. Обмін полоненими також. Причина та ж сама — постанова ВР України про місцеві вибори. Колабораціоністи з ОРДЛО вимагають її погодження з мінськими угодами. Росія, як і раніше, робить вигляд, що вона спостерігач». Коротко і зрозуміло, а не так, як в ОПУ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
20 років без Георгія
Читати
Ціна окупації
Читати
Ринок регулює авіавиробництво
Читати
Вірус не оминає
Читати
Вперед у світле майбутнє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове