Архів
П’ятниця,
18 вересня 2020 року

№ 71 (19819)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Пересувна пошта себе не виправдовує

Микола ЮРЧИШИН.

Про переваги такого новаторського дива для доставки кореспонденції сільським жителям не раз похвалявся генеральний директор акціонерного товариства «Укрпошта» Ігор Смілянський. Проте, судячи з листів і дзвінків наших читачів, передплатники періодичних видань проклинають той день, коли в їхньому селі з’явилася така послуга. Найбільше скарг зі столичної Київської області.

«ЩОСЬ неймовірне коїться з доставкою «Сільських вістей» у нашому селі, відколи почала діяти так звана пересувна пошта, — зателефонувала до редакції багаторічна шанувальниця газети із Великого Букрина Миронівського району Антоніна Яківна Коломієць. — Ні з того ні з сього скоротили листоношу та завідувачку поштового відділення, котрі, крім нашого села, обслуговували ще й Малий Букрин. Люди були задоволені їхньою роботою. А що тепер? Пошту ліквідували. Натомість раз у тиждень приїжджає пересувна. Це просто якесь знущання з людей. Газети десь по дорозі губляться. А те, що привезуть, викинуть гамузом, беріть, кому не ліньки. І їх розгрібають переважно ті, хто не є передплатником. А люди, які внесли за видання гроші, здебільшого залишаються «з носом». Чому в такому разі нема відповідальної особи, яка б усе це контролювала? У двох селах — Великому і Малому Букрині — проживає чимало літніх людей, котрі не в змозі долати кількакілометрову відстань, щоб забрати передплачену ними газету. А за комунальні послуги як платити? Інтернету в селі катма, та й старше покоління не вміє ним користуватися. Навіщо ж «Укрпошта» тоді чималі гроші за доставку з передплатників здирає, коли не виконує своїх прямих обов’язків?»

Закрили поштові відділення у селах Шпендівка та Халча Кагарлицького району. Про це із сумом повідомили від імені своїх односельців Катерина Данилівна Тимошенко та Марія Іванівна Могила. Натомість створили пересувні відділення. І що ж? Ситуація точнісінько така ж, як розповіла вище передплатниця з Миронівського району. Немає контролю за доставкою періодичних видань. Враження таке, що керівництву «Укрпошти» байдуже, як люди оцінюють їхню роботу.

Уже мав ставити на цьому крапку, як зателефонував Михайло Прокопович Поліщук із села Гута Богуславського району. Майже місяць тому в Дмитренках закрили поштове відділення, яке обслуговувало три села — Дмитренки, Гуту та Коряківку. Двічі на тиждень приїздить пересувна пошта, а користі з неї — як із карася вовни. Люди не можуть одержати свої передплачені газети, бо їх розкрадають любителі дармівщини.

Нарікають на зв’язківців і пенсіонери, яким за вересень ще не принесли пенсії, а самі вони не в змозі долати кілометри до центру села, куди приїздить автомобіль «Укр-пошти».

От і напрошується запитання: «Чи виправдовує себе така послуга?»

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове